Kalkun

Søt-syrlig saus til kalkunen

Denne sausen er kjempegod til kalkun, sier Wenche Andersen i «God morgen Norge» på TV2.

Søt-syrlig saus til kalkunen
Publisert
Sist oppdatert
Søt-syrlig saus til kalkunen

Wenches stekte epler og søt-syrlige eplesaus  
(4 porsjoner)
 
Søtsyrlig eplesaus:
1 finhakket sjalottløk
1 ss smør eller nøytral olje
3 dl eplemost
1 beger (200 g) creme fraiche
salt og pepper
1/2–1 ts sukker

Stekte epler:
2–3 epler
smør til steking

Begynn med sausen. Surr finhakket sjalottløk i smør til løken er blank. Tilsett eplemost og kok inn til det halve. Tilsett crème fraiche/rømme og kok til sausen tykner.
Smak til med salt, pepper og evt ørlite sukker. 
Del epler med skall i båter og stek i smør til de er gylne. Servèr som tilbehør til kalkunen.

 

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer