Familie (3-7)

Spaghetti alla matriciana

Nydelig pastarett med spennende ost.

Publisert
Sist oppdatert




(Til 4 personer)

Dette trenger du:
400 g spaghetti
300 g tomater
100 g bacon
1 løk
2 fedd hvitløk
50 g parmesan eller pecorino-ost (fås i delikatessebutikker)
1 ts tørket chili
olivenolje
salt

Slik gjør du det:
Kutt bacon i små biter. Skrell deretter løk og hvitløk, skjær disse også i biter og bland sammen. Hell olivenolje i en stor stekepanne og fres dette sammen i et par minutter. Pass på at baconet ikke blir sprøtt. Krydre med den tørkede chilien. (Du kan også bruke fersk, men vær obs på mengden!)

Tomatene vaskes, kuttes og blandes i pannen med resten av ingrediensene. La dette småkoke i maks 10 minutter. Krydre med salt underveis.

Kok samtidig opp en stor kjele med vann sammen med litt salt. Når vannet koker, putt oppi spaghettien og la den koke i ca 11–12 minutter (sjekk kokeanvisningen på pakken). Rør av og til.

Hell av vannet og bland spaghettien med sausen. Strø på revet parmesan. Serveres varmt.

Spaghetti alla matriciana
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer