(Til 4 personer)
Dette trenger du:
400 g spaghetti
300 g tomater
100 g bacon
1 løk
2 fedd hvitløk
50 g parmesan eller pecorino-ost (fås i delikatessebutikker)
1 ts tørket chili
olivenolje
salt
Slik gjør du det:
Kutt bacon i små biter. Skrell deretter løk og hvitløk, skjær disse også i biter og bland sammen. Hell olivenolje i en stor stekepanne og fres dette sammen i et par minutter. Pass på at baconet ikke blir sprøtt. Krydre med den tørkede chilien. (Du kan også bruke fersk, men vær obs på mengden!)
Tomatene vaskes, kuttes og blandes i pannen med resten av ingrediensene. La dette småkoke i maks 10 minutter. Krydre med salt underveis.
Kok samtidig opp en stor kjele med vann sammen med litt salt. Når vannet koker, putt oppi spaghettien og la den koke i ca 11–12 minutter (sjekk kokeanvisningen på pakken). Rør av og til.
Hell av vannet og bland spaghettien med sausen. Strø på revet parmesan. Serveres varmt.
