Pasta

Spaghetti bolognese

Publisert
Sist oppdatert
Tekst: Hanne Buxrud
Foto: Siren Lauvdal






(Til 4 personer)
2 ss olivenolje
2 ss usaltet smør
1 løk
2 gulrøtter
2 selleristenger
500 g karbonadedeig eller annet kjøtt
2 dl melk
muskat
2 dl tørr hvitvin
2–3 bokser tomat
400 g spagetti

Varm opp smør og olje i en kjele på medium varme. Hakk grønnsakene og ha det i. Rør i 2 minutter. Ha i kjøttet. (Bruker du et kjøttstykke, hakk det så godt du kan.) La det surre et
par minutter til den rosa fargen forsvinner. Smak til med salt og pepper. Tilsett melk og muskat, og kok til det meste av melken er borte, ca. 10 minutter. Tilsett vin, kok videre til væsken er nesten borte, rundt 10 minutter. Ha tomatene med saften i en blender og kjør til du har puré. Tilsett i sausen og kok videre i en drøy time. Smak til med salt og pepper. Kok pasta og server.

Spaghetti bolognese
Spaghetti bolognese Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer