Foto: Rohny Kristensen
(Til 4 personer)
1 kg små, vaskede poteter
6 dl vann
150 g grovt havsalt
1/2 kg karbonadedeig
2 knuste hvitløkfedd
2 ts paprika
1/2 dl hakket persille,
legg av litt til pynt
1 ts revet muskat
salt og pepper
olivenolje til steking
1 rød chili
50 g grovt hakkede
mandler
2 ts paprika
2 bokser hakkede tomater
godt brød
Kok opp vann og salt. Kok potetene møre. Ta dem opp med en hullsleiv og legg dem på en bakeplate. Bak dem i 5–10 minutter på 150 °C til de får en fin saltskorpe. Rør karbonadedeigen sammen med hvitløk, paprika, persille, muskat, salt og pepper. Form farsen til 20 små kjøttboller og brun dem i olje. Rist jevnlig på pannen slik at de holder
seg runde. Legg kjøttbollene til side og stek chili i små terninger kjapt sammen med mandler til chilien blir mør. Krydre med paprika, ha i tomat og kok kjøttbollene ferdig
i sausen i ca. 10 minutter. Smak til med salt og pepper, dryss med persille og server med brød og poteter.
