Ingredienser

Spanske kjøttboller med saltbakte poteter

Publisert
Sist oppdatert
Tekst: Hanne Buxrud
Foto: Rohny Kristensen





(Til 4 personer)
1 kg små, vaskede poteter
6 dl vann
150 g grovt havsalt
1/2 kg karbonadedeig
2 knuste hvitløkfedd
2 ts paprika
1/2 dl hakket persille,
legg av litt til pynt
1 ts revet muskat
salt og pepper
olivenolje til steking
1 rød chili
50 g grovt hakkede
mandler
2 ts paprika
2 bokser hakkede tomater
godt brød

Kok opp vann og salt. Kok potetene møre. Ta dem opp med en hullsleiv og legg dem på en bakeplate. Bak dem i 5–10 minutter på 150 °C til de får en fin saltskorpe. Rør karbonadedeigen sammen med hvitløk, paprika, persille, muskat, salt og pepper. Form farsen til 20 små kjøttboller og brun dem i olje. Rist jevnlig på pannen slik at de holder
seg runde. Legg kjøttbollene til side og stek chili i små terninger kjapt sammen med mandler til chilien blir mør. Krydre med paprika, ha i tomat og kok kjøttbollene ferdig
i sausen i ca. 10 minutter. Smak til med salt og pepper, dryss med persille og server med brød og poteter.

Spanske kjøttboller med saltbakte poteter
Spanske kjøttboller med saltbakte poteter Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer