Kjøtt

Spare ribs med saus av svarte bønner

Dette er en skikkelig smaksrik og salt matopplevelse. Spare ribs skal gnages til beinet, og det er lov å bruke hendene.

Publisert
Sist oppdatert




(Til 4 personer)

2 kg spare ribs
2 fedd hvitløk
2 tykke skiver ingefær
2 stilker vårløk

Saus:
2 ss salte svarte bønner (salted/fermented black beans)
2 ss soyasaus
2 ss sukker
1-2 dl vann
2-3 ss vegetabilsk olje

Her er det viktig å få tak i ordentlige spare ribs, ikke det ribbestykket med masse fett og kjøtt som enkelte norske slaktere tilbyr. Spare ribs er nesten bare ribbeina på en gris, renset for overflødig kjøtt og delt i to eller tre på tvers.

Svarte, salte bønner fås på boks i asiatiske spesialbutikker. Hvis det er umulig å få tak i dem, kan du bruke hermetiske, brune bønner og plusse på sauseoppskriften med et par ekstra spiseskjeer soyasaus og en klype salt.

Legg de svarte bønnene i vann og skift vannet hvert tiende minutt tre ganger. Bønnene vil ellers bli altfor salte (dette gjelder ikke brune bønner). Fjern det du kan se av løse bønneskall og mos bønnene grundig med gaffel.

Skjær spare ribsene fra hverandre.

Bland bønnemosen med soyasaus, sukker og vann. Sett til side. Finhakk hvitløk og skjær ingefæren i skiver. Varm en wok eller en dyp panne, ha i vegetabilsk olje og rørestek hvitløk og ingefær til du kjenner duften av dem begge. Ha i spareribs og rørestek på høy varme til de er godt brunet. Ha i sausen, reduser til middels varme og rørestek i ti minutter.

Server med hvit ris.

Det gjelder å gnage disse til beinet. Spare ribs med kraftig,
soyabasert saus.
Det gjelder å gnage disse til beinet. Spare ribs med kraftig, soyabasert saus. Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer