Kjøtt

Spare ribs med saus av svarte bønner

Dette er en skikkelig smaksrik og salt matopplevelse. Spare ribs skal gnages til beinet, og det er lov å bruke hendene.

Publisert
Sist oppdatert
(Til 4 personer)2 kg spare ribs2 fedd hvitløk2 tykke skiver ingefær2 stilker vårløkSaus:2 ss salte svarte bønner (salted/fermented black beans)2 ss soyasaus2 ss sukker1-2 dl vann2-3 ss vegetabilsk oljeHer er det viktig å få tak i ordentlige spare ribs, ikke det ribbestykket med masse fett og kjøtt som enkelte norske slaktere tilbyr. Spare ribs er nesten bare ribbeina på en gris, renset for overflødig kjøtt og delt i to eller tre på tvers. Svarte, salte bønner fås på boks i asiatiske spesialbutikker. Hvis det er umulig å få tak i dem, kan du bruke hermetiske, brune bønner og plusse på sauseoppskriften med et par ekstra spiseskjeer soyasaus og en klype salt.Legg de svarte bønnene i vann og skift vannet hvert tiende minutt tre ganger. Bønnene vil ellers bli altfor salte (dette gjelder ikke brune bønner). Fjern det du kan se av løse bønneskall og mos bønnene grundig med gaffel.Skjær spare ribsene fra hverandre. Bland bønnemosen med soyasaus, sukker og vann. Sett til side. Finhakk hvitløk og skjær ingefæren i skiver. Varm en wok eller en dyp panne, ha i vegetabilsk olje og rørestek hvitløk og ingefær til du kjenner duften av dem begge. Ha i spareribs og rørestek på høy varme til de er godt brunet. Ha i sausen, reduser til middels varme og rørestek i ti minutter.Server med hvit ris.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer