Kultur & Underholdning

Speltbrød med krydder

Publisert
Sist oppdatert
Tekst/foto: Hanne Buxrud





(2 stk.)
40 g gjær
2 ts salt
50 g smør
0,5 l vann
2 ss honning
250 g sammalt spelt, grov
200 g sammalt hvete, fin
400 spelt, fin
6 ts provencekrydder

Smuldre gjæren i en bolle og dryss saltet over. Smelt smøret i en kjele, ha i vann og honning og la blandingen bli fingervarm. Rør den inn i gjæren. Ha i sammalt spelt og hvete. Rør godt og ha i det meste av hvetemelet og krydderet. Elt godt. Dekk til og hev et lunt sted i 1 time. Ha deigen på bordet sammen med resten av melet. Del deigen og form to brød. Lag noen snitt i deigen og legg brødene på bakepapir på en stekeplate og etterhev i ca. 30 minutter. Stek på nederste rille i 35 minutter på 190° til de er lett gylne.
Næringsinnhold:
Hele oppskriften (2 brød):
Karbohydrater: 546 g
Kcal: 3326
Tilsatt sukker: 0 g
Protein: 95 g
Fett: 60 g
Per skive:
Karbohydrater: 21 g
Kcal: 126
Tilsatt sukker: 0 g
Protein: 3,6 g
Fett: 2,3 g

Speltbrød med krydder
Speltbrød med krydder Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer