(2 stk.)
40 g gjær
2 ts salt
50 g smør
0,5 l vann
2 ss honning
250 g sammalt spelt, grov
200 g sammalt hvete, fin
400 spelt, fin
6 ts provencekrydder
Smuldre gjæren i en bolle og dryss saltet over. Smelt smøret i en kjele, ha i vann og honning og la blandingen bli fingervarm. Rør den inn i gjæren. Ha i sammalt spelt og hvete. Rør godt og ha i det meste av hvetemelet og krydderet. Elt godt. Dekk til og hev et lunt sted i 1 time. Ha deigen på bordet sammen med resten av melet. Del deigen og form to brød. Lag noen snitt i deigen og legg brødene på bakepapir på en stekeplate og etterhev i ca. 30 minutter. Stek på nederste rille i 35 minutter på 190° til de er lett gylne.
Næringsinnhold:
Hele oppskriften (2 brød):
Karbohydrater: 546 g
Kcal: 3326
Tilsatt sukker: 0 g
Protein: 95 g
Fett: 60 g
Per skive:
Karbohydrater: 21 g
Kcal: 126
Tilsatt sukker: 0 g
Protein: 3,6 g
Fett: 2,3 g
