Fugl

Spinat- og ostefylt kyllingbryst

Publisert
Sist oppdatert
Tekst: Hanne BuxrudFoto: Siren Lauvdal(Til 4 personer)4 kyllingbrystFyll400 g fersk spinat1 pakke ricotta150–200g gorgonzola8 skiver baconsalt og nykvernet pepper2 eggSaus2,5 dl hvitvin2,5 dl kyllingbuljong2 ss dijon sennep1 sitronsalt og nykvernet pepperfrisk persilleBegynn med fyllet. Del baconet i små biter og stek det lett i en panne. Riv spinaten i biter og ha den i en kjele sammen med bitte litt vann. Varm opp til spinaten har falt sammen. Taden ut og klem ut vannet. Ha spinaten i en bolle sammen med ricotta, gorgonzola og bacon. Bland godt. Smak til med salt og pepper. Tilsett egg og bland. Sett bollen til side. Lag sausen ved å ha buljong og vin i en kjele. Kok opp og la det koke til sausen er redusert og blitt mer saus-aktig. Visp inn sennep, sitronsaft og smak til med salt og pepper. Sett til side. Lag kyllingen. Legg kyllingbrystene mellom dobbelt lag av plastfolie.Slå med en biffhammer eller liknende, til kyllingen blir ca. 0,5 cm tykk. Fordel spinatblandingen på de flate stykkene og brett over. Du kan eventuelt feste de to sidene med en tannpirker, men jeg klarte å steke dem i panna uten at det ble for mye søl. Krydrebrystene med salt og pepper, varm opp litt olje på medium varme. Ha i kylling og stek til de blir brune, ca. 2 minutter på hver side. Dekk til panna og la det steke 5 ekstra minutter, til kyllingen er gjennomstekt. Hvis du vil, kan du skjære stykkene i «medaljonger», ventda 5 minutter etter steking før du kutter i kjøttet. I mellomtiden kan du gjøre ferdig sausen. Ha sausen i panna du stekte brystene i, sett opp varmen og «skrap» bunnen med en treskje mens sausen koker opp. Server med salat eller blomkålmos og hakket persille.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer