Foto: Rohny Kristensen
(Til fire personer)
1 kg karbonadedeig
200 g spinat
1/2 liten rød paprika
1 liten rød chili
1 eggeplomme
litt vann
1 stor purreløk
2 ts olivenolje, mild type
salt
pepper
Vask spinaten grundig og fjern stilken. Varm en stekepanne og ha i vann til bunnen er
dekket og kok opp. Legg i spinaten og rør til alt er sammensunket og mørkegrønt. Ha den i et dørslag og la den renne godt av seg. Ta til side cirka 1/3 av spinaten og finhakk. Bland karbonadedeig, finhakket spinat, finhakket paprika, finhakket chili (uten frø), eggeplomme
og noen spiseskjeer vann. Bland forsiktig og lag flate kaker. Skjær purreløken i stykker på skrå og kok eller damp den til den er mør. Ha salt og pepper på karbonadene og stek over sterk varme, cirka tre til fire minutter på hver side. Server på en seng av dampet purre og spinat.
