Spinatpai

Spinatpai

Spinatpai
Publisert
Sist oppdatert

Pai passer perfekt på et buffébord. Server med deilige sprø reddiker. Du kan også kjøpe ferdig paideig.

 

Paideig:
(4 porsjoner)
3 dl hvetemel
125 g smør
3 ss vann

Fyll:

1 pk. dypfryst spinat
130 g fetaost
1 båt hvitløk
4 egg
2 dl matfløte
¼ ts malt muskat
½ ts pepper

1. Smuldre smør og mel, og rør inn vann til du får en smidig paideig. Du kan også lage deigen i en food prosessor. Eller bruk en ferdig paideig, som du legger i formen og avkjøler ca. 30 minutter. Ferdig paideig trenger du ikke forsteke.

2. Kjevle ut deigen og kle en paiform. Prikk bunnen med en gaffel og stek på 200° i 15 minutter.

3. Tin spinaten og klem ut vannet.

4. Smuldre fetaost med en gaffel og finhakk hvitløken.

5. Pisk sammen egg, fløte, muskat og pepper. Bland i spinat, fetaost og hvitløk. Hell blandingen i paiskallet.

6. Stek paien videre på 175° i 30–40 minutter, til eggblandingen har stivnet.

 

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer