Spinatpai

Spinatpai

Pai passer perfekt på et buffébord. Server med deilige sprø reddiker. Du kan også kjøpe ferdig paideig.

 

Paideig:
(4 porsjoner)
3 dl hvetemel
125 g smør
3 ss vann

Fyll:

1 pk. dypfryst spinat
130 g fetaost
1 båt hvitløk
4 egg
2 dl matfløte
¼ ts malt muskat
½ ts pepper

1. Smuldre smør og mel, og rør inn vann til du får en smidig paideig. Du kan også lage deigen i en food prosessor. Eller bruk en ferdig paideig, som du legger i formen og avkjøler ca. 30 minutter. Ferdig paideig trenger du ikke forsteke.

2. Kjevle ut deigen og kle en paiform. Prikk bunnen med en gaffel og stek på 200° i 15 minutter.

3. Tin spinaten og klem ut vannet.

4. Smuldre fetaost med en gaffel og finhakk hvitløken.

5. Pisk sammen egg, fløte, muskat og pepper. Bland i spinat, fetaost og hvitløk. Hell blandingen i paiskallet.

6. Stek paien videre på 175° i 30–40 minutter, til eggblandingen har stivnet.

 

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: