Historier

Spørsmålene som reddet forholdet

Da Berta (38) fryktet at hun gikk mot sin andre skilsmisse, begynte hun å spørre ut mannen.

REDDET EKTESKAPET: Berta Lende Røed begynte å lage spørsmål som hun og mannen Thomas Røed kunne stille hverandre. Slik fant de tilbake til sitt gode forhold. Foto: Monica Larsen
REDDET EKTESKAPET: Berta Lende Røed begynte å lage spørsmål som hun og mannen Thomas Røed kunne stille hverandre. Slik fant de tilbake til sitt gode forhold. Foto: Monica Larsen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: I 2007 ble Berta Lende Røed (38) skilt fra sin første mann. De hadde gradvis glidd fra hverandre. Med barna i sentrum hadde det vært liten tid til å pleie hverdagskjærligheten.

Et av de store problemene var at de sluttet å prate sammen.

Seks år senere var hun etablert i et nytt forhold, på nytt med små barn. Og i ferd med å gå i samme fella igjen. Tiden ble spist opp av hverdagen, og tv-en og sofaen var bestevennene om kveldene.

LES OGSÅ: «Pappa, du smiler aldri lenger»

Fikk tilbake «teamfølelsen»

Men Berta hadde ikke lyst til å gjøre samme feil som forrige gang. Derfor begynte hun å notere ned spørsmål og temaer på små gule lapper. Disse begynte hun å hente fram når hun og mannen fikk litt tid for seg selv. 

– Spørsmålene ble ofte utgangspunktet for lange samtaler som gjorde oss begge veldig engasjerte og interesserte, og førte til mye latter og innimellom også litt tårer. Det var som å få tilbake «teamfølelsen», og vi kjente begge på at vi er heldige som er oss to sammen om dette livet, sier Berta.

– Alle trenger å bli sett og hørt, ikke minst av partneren sin. Vi trenger å oppdatere oss på hverandre, vise hverandre interesse og engasjement for å minne hverandre på hvorfor akkurat vi to er sammen, sier Berta.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer