Julebord

Spørsmålet du ikke bør stille på julebordet

– Det hjelper lite med formaninger, dersom sjefen selv drikker med begge hender.

JULEBORD: Det er spesielt et spørsmål du ikke må stille på julebordet. FOTO: NTB
JULEBORD: Det er spesielt et spørsmål du ikke må stille på julebordet. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Når julebordssesongen sparkes i gang, er det mange som gleder seg til å møte kollegaer i mer uformelle former. Men det finnes også de som kvier seg for å gå, og tenker at julebord fort kan bli litt vel uformelt. Det vet den som har hatt tungt for å se en kollega i øynene på mandags morgen, enten for den ene eller andre grunnen.

- Over 300 000 arbeidstakere dropper jobbfester på grunn av alkoholbruken der, sier Camilla Lynne Bakkeng, Fag- og kommunikasjonsleder ved Akan kompetansesenter til KK.

Hun forteller at 12 prosent oppgir at de opplever drikkepress på jobbfester og derfor ikke vil gå, mens sju prosent oppgir at de har opplevd uønsket seksuell oppmerksomhet. Også andre ubehagelige erfaringer går igjen, slik som «medarbeidersamtaler» og «lønnsforhandlinger» som tas i fylla.

Bakkeng får støtte fra Folkehelseinstituttets rapport «Alkohol og arbeidsliv» fra 2019, som slår fast at mange føler seg ekskludert på grunn av bruk av alkohol i jobbsammenheng. Bakkeng mener det er viktig å heller vektlegge det sosiale felleskapet, feire året som har gått, aktiviteter og ikke minst at det er like gode alkoholfrie drikker som serveres, og som kan bidra til å gjøre festen tryggere og mer inkluderende.

- Sørg for god mat, musikk og dans eller andre aktiviteter som ikke handler om å drikke. Gjør noe som kan aktivisere alle, og gjør det lett å velge alkoholfritt for de som ønsker det.

Også generalsekretær Ragnhild Kaski i foreningen Av og til mener arbeidsgivere og ansatte må legge til rette for at julebordet blir hyggelig for alle ansatte, også de som synes alkohol er vanskelig:

- For mange går det helt fint å stå imot drikkepress i jobbsammenheng. Men mange undervurderer hvor mye forventningen har å si, om at «alle» skal drikke på julebordet. Det kan være svært vanskelig å stå imot gruppepress i slike settinger, sier Kaski.

KK har tidligere skrevet om Trude Vasstrand, som unngår å drikke alkohol sammen med barn og barnebarn, og saken vekket stort engasjement i kommentarfeltet:

- Jeg ville aldri drukket foran barnebarna mine, sa Trude, og fortsatte:

- Om foreldrene og besteforeldre blir fulle, er barna er fanget i situasjonen. Barn føler seg utrygge når omsorgspersoner forandrer seg. Det er ikke sikkert alle tar skade av det, men hvorfor vil du ta sjansen?

Fylleangst etter julebordet

Det er ikke bare barn som kan føle seg fanget sammen med overstadig berusede. Mens julebordssesongen for mange er dans, moro og god mat, er den for andre svømmende blikk, bein som gir etter på dansegulvet, spy på doen og overdrevne kjærlighetserklæringer man aldri ville fått rundt kaffeautomaten på en tirsdag formiddag.

Kaski i Av og til mener både arbeidsgiver og kollegaer må unngå å legge opp til drikkepress. Hun mener arbeidsgiver har ansvar for å sørge for at alle har det bra på julebordet, og oppfordrer til å utvise nulltoleranse for drikkepress, og heller ikke tilrettelegge for fyllefest.

FEST FOR ALLE: Generalsekretær Ragnhild Kaski i foreningen Av og til mener arbeidsgiver må legge til rette for at også de som ikke drikker får et hyggelig julebord. FOTO: Bård Gundersen/Av og til
FEST FOR ALLE: Generalsekretær Ragnhild Kaski i foreningen Av og til mener arbeidsgiver må legge til rette for at også de som ikke drikker får et hyggelig julebord. FOTO: Bård Gundersen/Av og til Vis mer

Og ifølge Kaski er det spesielt ett spørsmål man aldri bør stille på julebordet:

– Selv om vi tilbringer mye tid sammen er det mye man ikke vet om sine kolleger. Det kan være veldig private årsaker til at en kollega ikke drikker. Spørsmål som «Hvorfor drikker ikke du?» eller andre spørsmål av samme art må vi derfor bare kvitte oss med. Ingen skal måtte føle at de må svare ut for sitt personlige valg, sier Kaski.

Også hun mener alkoholfrie alternativer bør være like forseggjorte og av samme kvalitet som alkoholholdige drikker, og også like tilgjengelige. Det har nok mange har opplevd ikke er tilfelle. Mens øl og vin gjerne flyter, og bartendere blander fantasifulle trenddrinker, er de alkoholfrie alternativene gjerne begrenset til lunken Cola eller springvann. Ja, enkelte har til og med blitt tilbudt et glass melk som alternativ til alkohol!

TAR AV PÅ TIKTOK: Vi tester trenden. Video: Tiffany Magee (TikTok) / Anette Skarpaas Ramm / Mia Engenes Bratlie. Reporter: Emilie Fyhn. Vis mer

– Sjefen drikker med begge hender

I en undersøkelse fra 2019 svarte 57 prosent at de hadde vært på sosiale jobbarrangementer med fri bar. Ifølge Av og til bør arbeidsgiver bør ha et bevisst forhold til antall bonger til de eventuelt gir de ansatte, og Kaski mener ledere bør gå foran som rollemodeller:

– Det hjelper lite med formaninger, dersom sjefen selv drikker med begge hender, sier Kaski til KK.

Men hva skal man gjøre om man opplever at en kollega er overstadig beruset på julebordet? Ifølge Bakkeng i Akan bør si til vedkommende at du opplever hen som overstadig eller at du synes det er ubehagelig.

- Oppfordre til å drikke alkoholfritt eller i verste fall ta en taxi hjem. Hvis du synes det er ubehagelig å si fra selv, må du si fra til leder eller en annen som har ansvar, som må sørge for å få vedkommende hjem på en ivaretakende måte. Det ivaretar og skjerme både kolleger og vedkommende selv for kjipe hendelser. Dere skal møtes på mandag uten skam og fylleangst.

UTEN SKAM: Man skal kunne møtes dagen etter et julebord uten å føle skam, mener Cathrine Kanck-Vårdal Senior kommunikasjonsrådgiver Akan kompetansesenter. FOTO: Haakon Dueland
UTEN SKAM: Man skal kunne møtes dagen etter et julebord uten å føle skam, mener Cathrine Kanck-Vårdal Senior kommunikasjonsrådgiver Akan kompetansesenter. FOTO: Haakon Dueland Vis mer

Julebordet arrangeres gjerne på kvelden, og ofte et annet sted enn på jobben. Men hvem har egentlig ansvaret, om noen drikker så mye at de blir til fare for seg selv eller andre? Ifølge Bakkeng er det et juridisk spørsmål:

– Men arbeidsgiver har ansvar for hva som skjer på julebordet, da det er i regi av jobben, og arbeidsmiljøloven gjelder, sier Bakkang til KK.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet