Grønnsaker

Spraglete rødbetsalat

Fargerikt fellesskap på tallerkenen.

Publisert
Sist oppdatert



KOKING AV RØDBETER

Kutt av bladene og skyll roten. Legg dem i lettsaltet kokende vann, akkurat som poteter. Kokes til de er møre, kjenn etter med en kniv. Store rødbeter trenger bortimot en times koking. Hell av vannet og la dem stå til de er litt avkjølt. Ta på hansker og skrell dem med hendene, skallet er løst og sklir lett av etter kokingen. Nå er det bare å kutte i skiver, båter eller staver til videre bruk. For å lage puré er det enkleste å hakke den kokte rødbeten litt opp og bruke stavmikser eller blender til konsistensen er jevn og fin.






(Til 4 personer)

400 g kokte rødbeter
1/2 beger crème fraîche
2–3 ts reven pepperrot
2 ss finhakket gressløk
1/2 syrlig eple i terninger
8–10 hakkede valnøtter
Salt og pepper

Skjær den kokte rødbeten i skiver. Er rødbetene store, del skivene opp i to eller fire.

Rør pepperroten (gjerne fra tube) inn i crème fraîche sammen med gressløk, eple og nøtter.

Smak til med salt og pepper. Vend forsiktig inn rødbetene i blandingen slik at fargen blir litt ujevn, da ser salaten finest ut.

Pynt med gressløk. Som variasjon kan det gjerne tilsettes halve små kokte nypoteter, da blir salaten mer mettende.

Deilig ved siden av kylling eller svinekjøtt.

Spraglete rødbetsalat. Foto: Hanne Buxrud
Spraglete rødbetsalat. Foto: Hanne Buxrud Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer