Spinatpai

Squash- og spinatpai med bacon

Squash, spinat og bacon er godt fyll i denne paien. Paibunnen er litt grov, noe som gir god smak!

Squash- og spinatpai med bacon
Publisert
Sist oppdatert

(4–6 porsjoner)

◗ 2 dl hvetemel◗ 1 dl sammalt hvete, fint◗ 150 g smør◗ 2 ss kaldt vann

Fyll:◗ 250 g squash◗ 1 ts salt◗ 1 løk◗ 2 ss smør◗ 300 g fersk spinat◗ 140 bacon i biter◗ 4 egg◗ 3 dl rømme◗ 1 dl fløte◗ 1 ½ dl revet lagret ost◗ 1 hvitløkbåt◗ salt◗ pepper

Pynt:◗ Små tomater, gule og rød◗ urter

1. Bland sammen mel og smør i en food processor. Bland med vann og kjør raskt til deigen samler seg. Pakk deigen i plast og sett kjølig i ca. 20 minutter.

2. Kjevle deigen ut i en ildfast paiform, ca. 24 cm i diameter. Prikk deigen med en gaffel. Stek paiskallet midt i ovnen ved 200° i ca. 10 minutter.

3. Riv squash på et rivjern og bland med salt. La det stå i 20 minutter og klem ut vannet.

4. Finhakk løk og stek den blank og myk i smør. Ta den ut av pannen. Stek spinat til den faller sammen. Tilsett squash og bacon. Stek til alt blir mykt. Rør i den stekte løken. Fordel blandingen i paiskallet.

5. Pisk sammen egg, rømme, fløte og ost. Tilsett finhakket hvitløk, salt og pepper. Hell blandingen i paiskallet.

6. Stek paien midt i ovnen i 35–40 minutter. Den skal ha stivnet helt.7. Server paien med små tomater delt i to og litt friske, hakkede urter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer