(4–6 porsjoner)
◗ 2 dl hvetemel
◗ 1 dl sammalt hvete, fint
◗ 150 g smør
◗ 2 ss kaldt vann
Fyll:
◗ 250 g squash
◗ 1 ts salt
◗ 1 løk
◗ 2 ss smør
◗ 300 g fersk spinat
◗ 140 bacon i biter
◗ 4 egg
◗ 3 dl rømme
◗ 1 dl fløte
◗ 1 ½ dl revet lagret ost
◗ 1 hvitløkbåt
◗ salt
◗ pepper
Pynt:
◗ Små tomater, gule og rød
◗ urter
1. Bland sammen mel og smør i en food processor. Bland med vann og kjør raskt til deigen samler seg. Pakk deigen i plast og sett kjølig i ca. 20 minutter.
2. Kjevle deigen ut i en ildfast paiform, ca. 24 cm i diameter. Prikk deigen med en gaffel. Stek paiskallet midt i ovnen ved 200° i ca. 10 minutter.
3. Riv squash på et rivjern og bland med salt. La det stå i 20 minutter og klem ut vannet.
4. Finhakk løk og stek den blank og myk i smør. Ta den ut av pannen. Stek spinat til den faller sammen. Tilsett squash og bacon. Stek til alt blir mykt. Rør i den stekte løken. Fordel blandingen i paiskallet.
5. Pisk sammen egg, rømme, fløte og ost. Tilsett finhakket hvitløk, salt og pepper. Hell blandingen i paiskallet.
6. Stek paien midt i ovnen i 35–40 minutter. Den skal ha stivnet helt.
7. Server paien med små tomater delt i to og litt friske, hakkede urter.