Foto: Rohny Kristensen
(Til 4 personer)
250 g pasta
4 løk
Bechamelsaus
40 g smør
2 ss hvetemel
8 dl melk
revet skall fra 2 sitroner
2 ss sitronsaft
75 g parmesanost
salt og nykvernet pepper
300 g squash
olje til steking
1 dl persille
Kok pastaen (for eksempel pappardelle) og skjær løken i tynne skiver. Når det er igjen 2 minutter av koketiden, ha i løken. Sil av vannet og ha pasta og løk i en ildfast form. Saus: smelt smøret i en kjele og rør inn melet. Tilsett melken og la sausen koke i 3 min. under omrøring. Ha i sitron, revet parmesanost, salt og pepper. Hell sausen over pastaen og gratiner ved 225° i ca. 15 minutter. Skjær squashen i skiver, så i staver. Stek godt i olje. Vend inn hakket persille. Server gjerne med brød.
