Lasagne

Squashlasagne med cottage cheese og tomatsaus

Vegetarisk rett med riktig fyldig smak. Retten er rimelig og velsmakende, men det tar litt tid å tilberede og steke lasagne.

(4 porsjoner)

◗ 4 små squash
◗ 1 løk
◗ 100 g parmesan
◗ olivenolje til steking
◗ 1 stort beger cottage cheese, 400 ml
◗ 1 ts muskat
◗ salt
◗ nymalt pepper
◗ 8 dl ferdig pastasaus
◗ 1 pakke, 300 g lasagneplater

Tilbehør:
◗ godt brød

1. Sett ovnen på 220º. 

2. Skyll squash og riv dem på den grove siden på rivjernet. Rensk løk og hakk den fint. Riv parmesan.

3. Varm olje i en panne og stek squash og løk i ca. 5 minutter på middels varme. Tilsett cottage cheese og halvparten av parmesanosten. Rør godt og krydre med muskat, salt og pepper.

4. Legg et lag squashblandingen i bunne av en ildfast form. Fordel et lag tomatsaus over og deretter et lag lasagneplater. Fortsett på samme måte, slik at det blir ca. 4 lag. Avslutt med lasagneplater, smør på tomatsaus og dryss med resten av parmesanosten.

5. Stek retten på nederste rille i ovnen i ca. 20 minutter og server med godt brød som tilbehør.

 

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop