Julefeiring

Stadig flere inviterer fremmede hjem på julaften

Der det er hjerterom er det tross alt husrom.

#SAMMENIJULA: Synne A. Clemetsen og hennes familie inviterer i år noen fremmende hjem på julaften. - Jeg har tenkt i mange år på ulike muligheter for å være tilstede for mennesker i samfunnet som synes høytider av alle slag er en utfordrende tid i hverdagen. Foto: Skjermdump: Finn.no
#SAMMENIJULA: Synne A. Clemetsen og hennes familie inviterer i år noen fremmende hjem på julaften. - Jeg har tenkt i mange år på ulike muligheter for å være tilstede for mennesker i samfunnet som synes høytider av alle slag er en utfordrende tid i hverdagen. Foto: Skjermdump: Finn.no Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Vil du feire jul hos oss?» 

I løpet av høsten og førjulstiden har en rekke slike annonser sirkulert på sosiale medier og gjort oss varme om hjertet. Kanskje har du lekt litt med tanken selv, men som med de fleste av oss blir det bare med tanken. 

Og kanskje er det nettopp derfor vi lar oss inspirere av de som faktisk inviterer ukjente mennesker inn i sin julestue. 

LES OGSÅ: - Vi har hentet mange forfrosne mennesker ut fra kjellertrapper, forlatte containere og andre tilfeldige steder

– Vi har egentlig snakket i et par år om å gjøre dette, og da jeg for litt siden kom over en slik annonse på Finn.no så bare bestemte vi oss for å snekre sammen et utkast, sier Roger Rasmussen til KK.no. 

Sammen med kona Preethi Rasmussen har han to barn på seks og fire år, og i år ønsker de å åpne hjemmet sitt for noen som av ulike årsaker trenger noen å feire sammen med. 

– Min kone er fra India og vi reiser jo dit på ferie av og til, da får man en «reality check» når man ser at ikke alle har det så godt som man selv har det. I tillegg er et av våre barn født med et syndrom og har derfor et stort hjelpebehov, og dette er noe som endrer ditt perspektiv på livet, forteller han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer