Rolf

Stadig sykt barn?

Har du barn eller barnebarn som er mye syke og må være hjemme fra barnehage og skole? Det skyldes ofte nedsatt immunforsvar, og det kan man gjøre noe med.

Publisert
Sist oppdatert
BESTEMØDRE som er bekymret for barnebarns helse tar ofte kontakt med meg. Og det gjør også foreldre – gjerne etter at bestemor har mast lenge. Det gjelder barn som stadig er syke. Mange av dem har helseplager i fordøyelsessystemet, eller allergier og intoleranser, stadige infeksjoner, energitap, uro eller også søvnforstyrrelser. Ofte har barna allerede vært utredet i helsevesenet uten at man har funnet noe galt, eller så har de ikke blitt friske av medisinsk behandling eller andre behandlingstiltak som har vært forsøkt. En slik situasjon blir ofte en stor belastning for foreldrene og skaper frustrasjon og avmakt. I verste fall kan det også gå ut over foreldrenes helse.EN SYKEHISTORIE fra klinikken: To foreldre tok kontakt for å få hjelp med gutten deres, som gikk i barnehage. Han hadde vært mye syk siden ettårsalderen. Han var så ofte syk at han var nesten like mye hjemme fra barnehagen, som han var i barnehagen. Gutten hadde dårlig fordøyelse, avføringen luktet ille og han spiste elendig. Hyppige infeksjoner med feber gjorde ham så syk at han måtte være hjemme opptil mange dager i strekk. Han hadde lite energi og ustabilt og dårlig humør. Da foreldrene kom med gutten, bestemte vi oss for å gjøre en omfattende screening. Følgende tester ble tatt:1. Matpanel IgG intoleransetest som ville kunne påvise hva gutten tåler og ikke tåler av forskjellige matvarer.2. Avføringsprøve for å se om det var bakterier, parasitter, sopp med mer i tarmsystemet.3. Hårmineralanalyse som kunne påvise om han led av underernæring og viktige mineralmangler som kunne ha stor betydning for hans vekst og utvikling både fysisk og psykisk.DA SVARENE på alle testene forelå, gikk vi i gang med et tretrinns behandlingsopplegg. Først endret vi kostholdet hans i tråd med funnene i matintoleransetesten og hårmineralanalysen. Etter en måned med nytt kosthold, satte vi gradvis til de kosttilskuddene han trengte for å normalisere kroppens ernæringsbalanse. Nå etter fem måneder har vi begynt med immunstimulerende behandling for å styrke hans immunforsvar ytterligere. Etter fem måneders naturlig kost – og tilskuddsbehandling er gutten mye friskere, sterkere og gladere. Han spiser bedre og mer allsidig, sunn mat, han har fått mye mer energi og leker hele dagen. Humøret er mer stabilt. Og på disse månedene har han nesten ikke hatt fravær fra barnehagen. Nå gjenstår det bare å få immunsvaret hans til å fungere optimalt igjen, slik at han tåler alle basillene i barnehagen uten å bli syk igjen, som så ofte før.Friske barn og barnebarn betyr glede og god helse for både foreldre og besteforeldre. Det beriker og styrker familielivet!Dr. Luneng

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer