Startet pensjonistlivet med å gå til Roma: - Reisen har endret livet mitt

Synnøve (71) oppfordrer alle til å realisere drømmen, selv om de har blitt 60+. Selv gikk hun fra Bærum til Roma som start på pensjonisttilværelsen.

HJEMKOMST: Synnøve ble ønsket varmt velkommen av familie og venner, da hun kom tilbake fra Roma, etter å ha vært på vandring i fem måneder. Foto: Privat
HJEMKOMST: Synnøve ble ønsket varmt velkommen av familie og venner, da hun kom tilbake fra Roma, etter å ha vært på vandring i fem måneder. Foto: Privat Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Få tilgang til våre aller beste artikler på Vi Pluss her, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

- Reisen har endret livet mitt. Jeg tok noen grep med å flytte fra leilighet i Bærum til et lite hvitmalt skipperhus i Engelsviken utenfor Fredrikstad, nær havet, i 2019. Dette fordi jeg lengtet så etter hav da jeg gikk midt i Europa og ikke så hav på 3,5 måneder, sier Synnøve Skåksrud.

– Først da jeg kom til Ravenna ved Adriaterhavet innså jeg hva havet betyr for meg. Vel hjemme tok jeg konsekvensen av det og flyttet tilbake til min barndoms by, 50 år etter at jeg flyttet derfra.

Viljestyrken trumfet alle advarsler

Det manglet ikke på advarsler da Synnøve planla sitt livs reise. Hun forteller at formen var middels, hun var verken spesielt sterk eller hadde den beste kondisjonen. Og med noen kilo for mye, var det mange som mente at hun heller burde ta fly for å komme seg til Roma. Dessuten var det farlig der ute, altfor skummelt for en kvinne å gå alene i Europa.

Synnøve ler litt når hun snakker med Vi.nos journalist i telefonen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.