600 g torskefilet 1 1/2 ss sitronsaft 1 1/2 ss olje 1 fedd hvitløk 1/2–1 ts garam masala 1/2–1 ts chilipulver 1/4–1/2 ts gurkemeie 1/4–1/2 ts salt 1 ss finhakket frisk koriander 1 glass hvitvin per person
Finhakk hvitløk og bland den sammen med garam masala, chilipulver, gurkemeie, salt og finhakket koriander. Rør inn olje og sitronsaft til slutt. Tørk fiskefiletene og pensle dem med krydderblandingen på begge sider.
Legg filetene i en ildfast form og hell over resten av krydderblandingen. Stek formen midt i ovnen på 180° i cirka 15 minutter. Server stekt fisk masala med ris og revne gulrøtter eller en salat – og gjerne 1 glass hvitvin til. Det er lov å unne seg noe ekstra godt i helgen.
Stekt fisk masala med hvitvin. Foto: Grete Roede A/S
Vis mer