(Til 4 personer)
400 g bacon, kyllingbiter/kokt skinke
4 ss sesamolje
litt salt
4 egg
6 ss vegetabilsk olje
4 tynne skiver fersk ingefær
100 g dypfryste erter
200 g pillede reker (gjerne fra lake)
2 ss soyasaus
2 ss sherry/sake
800 g kokt ris/400 g ukokt
1 bunt hakket vårløk/1 purre
Hakk kjøttet i små biter. Visp egg og sesamolje sammen med en klype salt. Ha 2 ss olje i panna på medium varme, og legg i ingefæren. Når den begynner å ta farge, etter ca. 2 min, ta dem ut av oljen. Ha i kjøttet og dypfryste erter og reker 1 minutt senere. Stek i ett minutt og tilsett soyasaus og sherry. Kok opp og ha blandingen i en bolle. Tørk av panna med kjøkkenpapir. Ha i 2 ss olje. Tilsett eggeblandingen og lag eggerøre. Når den er nesten ferdig, ha i den kokte risen. La den bli skikkelig varm før du har i baconblandingen og hakket vårløk.
