Fugl

Stekt ris

Dette er en super rett hvis du har igjen rester av kokt ris. Har du ikke det, må du koke ris mens du forbereder andre ingredienser.

Publisert
Sist oppdatert
Tekst/foto: Hanne Buxrud





(Til 4 personer)
400 g bacon, kyllingbiter/kokt skinke
4 ss sesamolje
litt salt
4 egg
6 ss vegetabilsk olje
4 tynne skiver fersk ingefær
100 g dypfryste erter
200 g pillede reker (gjerne fra lake)
2 ss soyasaus
2 ss sherry/sake
800 g kokt ris/400 g ukokt
1 bunt hakket vårløk/1 purre

Hakk kjøttet i små biter. Visp egg og sesamolje sammen med en klype salt. Ha 2 ss olje i panna på medium varme, og legg i ingefæren. Når den begynner å ta farge, etter ca. 2 min, ta dem ut av oljen. Ha i kjøttet og dypfryste erter og reker 1 minutt senere. Stek i ett minutt og tilsett soyasaus og sherry. Kok opp og ha blandingen i en bolle. Tørk av panna med kjøkkenpapir. Ha i 2 ss olje. Tilsett eggeblandingen og lag eggerøre. Når den er nesten ferdig, ha i den kokte risen. La den bli skikkelig varm før du har i baconblandingen og hakket vårløk.

Stekt ris
Stekt ris Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer