Fugl

Stekt ris

Dette er en super rett hvis du har igjen rester av kokt ris. Har du ikke det, må du koke ris mens du forbereder andre ingredienser.

Publisert
Sist oppdatert
Tekst/foto: Hanne Buxrud(Til 4 personer)400 g bacon, kyllingbiter/kokt skinke4 ss sesamoljelitt salt4 egg6 ss vegetabilsk olje4 tynne skiver fersk ingefær100 g dypfryste erter200 g pillede reker (gjerne fra lake)2 ss soyasaus2 ss sherry/sake800 g kokt ris/400 g ukokt1 bunt hakket vårløk/1 purreHakk kjøttet i små biter. Visp egg og sesamolje sammen med en klype salt. Ha 2 ss olje i panna på medium varme, og legg i ingefæren. Når den begynner å ta farge, etter ca. 2 min, ta dem ut av oljen. Ha i kjøttet og dypfryste erter og reker 1 minutt senere. Stek i ett minutt og tilsett soyasaus og sherry. Kok opp og ha blandingen i en bolle. Tørk av panna med kjøkkenpapir. Ha i 2 ss olje. Tilsett eggeblandingen og lag eggerøre. Når den er nesten ferdig, ha i den kokte risen. La den bli skikkelig varm før du har i baconblandingen og hakket vårløk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer