(Til 4 personer)
800 g fersk torskefilet
2 store purreløk
saft fra 1 sitron
1/2 dl extra virgin olivenolje
4 kvaster bladpersille
1 liten bunt gressløk
1/2 liter kyllingkraft eller hønsebuljong
salt og pepper
4 bakepoteter
1 persillerot
Strø godt med salt på begge sider av fileten og la den ligge i 15 minutter. Skyll saltet av med kaldt vann. Bak to poteter (ikke pakk dem i aluminiumsfolie) i ovnen på 250 grader.
Lag en grønn dressing av finhakket persille, finhakket gressløk, finrevet sitronskall, rikelig med sitronsaft og extra virgin olivenolje. Varm en stekepanne, ha i olje, kutt purreløken i 5 centimeter lange stykker og surr dem på lav varme (de skal ikke bli brune) i 2 minutter. Tilsett kyllingkraft litt av gangen til de er møre. Ha i en god klatt smør og sett pannen til side.
Hul ut de bakte potetene i forholdsvis store biter. Ha bitene i en bolle og bland dem forsiktig med den grønne dressingen. Smak til med salt og pepper.
Lag løvtynne skiver av persilleroten (skrått på langs) med en mandolin eller med en ostehøvel. Ha skivene i kaldt vann med isbiter så de krøller seg og blir sprø.
Gni torskefileten inn med nykvernet svart pepper og dypp den i mel på den ene siden. Stek den med den melete siden ned i en særdeles varm panne. Det skal ryke av oljen. Etter fem minutter, tilsett en toppet spiseskje smør, sett pannen til side og hell smøret
over fileten gjentatte ganger, helt til fileten er gjennomstekt.

