Poteter

Stekt torsk med bakt potet

Publisert
Sist oppdatert


(Til 4 personer)

800 g fersk torskefilet
2 store purreløk
saft fra 1 sitron
1/2 dl extra virgin olivenolje
4 kvaster bladpersille
1 liten bunt gressløk
1/2 liter kyllingkraft eller hønsebuljong
salt og pepper
4 bakepoteter
1 persillerot

Strø godt med salt på begge sider av fileten og la den ligge i 15 minutter. Skyll saltet av med kaldt vann. Bak to poteter (ikke pakk dem i aluminiumsfolie) i ovnen på 250 grader.

Lag en grønn dressing av finhakket persille, finhakket gressløk, finrevet sitronskall, rikelig med sitronsaft og extra virgin olivenolje. Varm en stekepanne, ha i olje, kutt purreløken i 5 centimeter lange stykker og surr dem på lav varme (de skal ikke bli brune) i 2 minutter. Tilsett kyllingkraft litt av gangen til de er møre. Ha i en god klatt smør og sett pannen til side.

Hul ut de bakte potetene i forholdsvis store biter. Ha bitene i en bolle og bland dem forsiktig med den grønne dressingen. Smak til med salt og pepper.

Lag løvtynne skiver av persilleroten (skrått på langs) med en mandolin eller med en ostehøvel. Ha skivene i kaldt vann med isbiter så de krøller seg og blir sprø.

Gni torskefileten inn med nykvernet svart pepper og dypp den i mel på den ene siden. Stek den med den melete siden ned i en særdeles varm panne. Det skal ryke av oljen. Etter fem minutter, tilsett en toppet spiseskje smør, sett pannen til side og hell smøret
over fileten gjentatte ganger, helt til fileten er gjennomstekt.


Oppskriften er laget av Billie Hvinden. Hun er kokk på restaurant Magma i Oslo og har tidligere jobbet på
Sentrum Scene kurs- og konferansesenter.
Oppskriften er laget av Billie Hvinden. Hun er kokk på restaurant Magma i Oslo og har tidligere jobbet på Sentrum Scene kurs- og konferansesenter. Vis mer
Billie Hvinden
Billie Hvinden Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer