Foto: Rohny Kristensen
(Til 4 personer)
600 g torskefilet med skinn
litt sitron-/limesaft
1 ss olivenolje til steking
salt
nykvernet pepper
Krydret salsa
1 liten rødløk
1 liten bunt frisk koriander
1 tomater
1 liten rød chili
1 fedd hvitløk
søt chilisaus
Til servering
3 dl bulgur
4 dl vann/grønnsakbuljong
salt
Skjær fisken i porsjonsstore stykker og lag små risp i skinnsiden med en skarp kniv. Dryss
på salt, pepper og litt sitron- eller limesaft, og stek fisken på skinnsiden i 5–6 minutter i litt olje. Legg lokk på pannen og la fiskestykkene stå til de er faste og har skiftet farge til hvit. Hakk rødløk, koriander, hvitløk og chili (fjern frøene først). Snitt tomatene i skinnet, og legg dem i kokende vann i ett minutt. Flå tomatene, ta vekk kjernene og hakk kjøttet. Bland alt sammen og smak til salsaen med søt chilisaus. Ha bulgur, vann eller buljong i en kjele og kok på svak varme i 10 minutter. Ta vekk kjelen fra platen og la det trekke i 10 minutter til. Server fisken på varm bulgur med salsa og eventuelt godt brød.
