Dessert

Stekte gule bananer

Publisert
Sist oppdatert
Tekst: Hanne BuxrudFoto: Rohny Kristensen(Til fire personer)4 modne bananer4 ss brunt sukker4 ss konjakksmør til stekingSjokoladesaus:50 g smør100 g kokesjokolade (helst 70 prosent kakao)litt sirup1/2 dl kremfløteLag først sjokoladesausen: Smelt smøret på laveste varme i en liten kjele. Ta kjelen av platen og brekk sjokoladen oppi det smeltede smøret. Rør til all sjokoladen er smeltet. Ha i sirup og fløte mens du rører. Sett til side. Varm en panne og brun smøret. Skru ned til medium varme, ha det brune sukkeret i pannen og rør til det er smeltet. Ha i skrelte bananer, stek og snu dem jevnlig i ca. 5 minutter. Legg dem på en tallerken og ha konjakk i pannen. Kok opp. Avkjøl og rør den innkokte konjakken inn i sjokoladesausen. Server en banan til hver med sjokoladesaus oppå.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer