Dessert

Stekte gule bananer

Publisert
Sist oppdatert
Tekst: Hanne Buxrud
Foto: Rohny Kristensen





(Til fire personer)
4 modne bananer
4 ss brunt sukker
4 ss konjakk
smør til steking

Sjokoladesaus:
50 g smør
100 g kokesjokolade (helst 70 prosent kakao)
litt sirup
1/2 dl kremfløte

Lag først sjokoladesausen: Smelt smøret på laveste varme i en liten kjele. Ta kjelen av platen og brekk sjokoladen oppi det smeltede smøret. Rør til all sjokoladen er smeltet. Ha i sirup og fløte mens du rører. Sett til side. Varm en panne og brun smøret. Skru ned til medium varme, ha det brune sukkeret i pannen og rør til det er smeltet. Ha i skrelte bananer, stek og snu dem jevnlig i ca. 5 minutter. Legg dem på en tallerken og ha konjakk i pannen. Kok opp. Avkjøl og rør den innkokte konjakken inn i sjokoladesausen. Server en banan til hver med sjokoladesaus oppå.

Stekte gule bananer
Stekte gule bananer Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer