Valter Skarsgård

Stellan Skarsgårds yngste sønn åpner opp om morens alkoholisme

– Det har satt sine spor.

VALTER SKARSGÅRD: Yngstesønnen til Stellan Skarsgård og My Skarsgård snakker ut om å vokse opp med morens alkoholisme. Her fra filmen «Svartsjön» fra 2016, der Valter spilte hovedrollen. FOTO: Pontus Lundahl/TT NYHETSBYRÅN/NTB
VALTER SKARSGÅRD: Yngstesønnen til Stellan Skarsgård og My Skarsgård snakker ut om å vokse opp med morens alkoholisme. Her fra filmen «Svartsjön» fra 2016, der Valter spilte hovedrollen. FOTO: Pontus Lundahl/TT NYHETSBYRÅN/NTB Vis mer
Publisert

Den svenske skuespilleren Stellan Skarsgård og sønnene hans har blitt en av Sveriges fremste eksportartikler. I 32 år var «Mamma Mia»-skuespilleren Stellan gift med legen My Skarsgård, og sammen fikk de seks barn.

Sønnene Alexander, Bill og Gustaf har fulgt i sin fars fotspor og gjort det stort i Hollywood, og også yngstesønnen Valter er stadig å se på skjerm og lerret. Datteren Eija har satset på modellyrket, mens broren Sam har gått i morens fotspor, og er utdannet lege.

Fikk kreft

Men alt var ikke som det skulle i den etter hvert fremgangsrike familien. Barnas oppvekst var nemlig sterkt preget av morens alkoholisme. My Skarsgård har selv fortalt at hun i mange år led av alkoholisme.

Det var etter at hun fikk diagnosen livmorhalskreft på slutten av 90-tallet at hun begynte å døyve frykten med alkohol og at misbruket skjøt fart.

– Jeg drakk et glass vin før de andre, og senere et på kjøkkenet. Jeg passet på at jeg hele tiden fikk nok, men ikke foran familien. Ingen trodde det var så ille, sa My i et intervju med Dagens Nyheter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer