Stemoren til drapsoffer Bianca raser over at folk deler drapsbilder på sosiale medier

- Jeg har sett bildene, og vil for alltid ha dem på netthinnen. De forfølger meg.

DREPT: 17 år gamle Bianca Devins fra Utica i New York ble funnet drept i midten av juli. Kort tid etter drapet dukket bilder av Biancas døde kropp opp på sosiale medier. Dette har fått stemoren Kaleigh Rimmer til å se rødt. FOTO: Skjermdump fra nekrolog
DREPT: 17 år gamle Bianca Devins fra Utica i New York ble funnet drept i midten av juli. Kort tid etter drapet dukket bilder av Biancas døde kropp opp på sosiale medier. Dette har fått stemoren Kaleigh Rimmer til å se rødt. FOTO: Skjermdump fra nekrolog Vis mer
Publisert

I midten av juli skulle den 17 år gamle jenta Bianca Devins på konsert med en fire år eldre mannlig bekjent, som hun to måneder tidligere hadde blitt kjent med via bildedelingstjenesten Instagram.

Men det som skulle bli en hyggelig kveld, fikk fatale følger. Søndag morgen, den 14. juli 2019, ble hun funnet knivstukket og drept, har politiet opplyst ifølge det amerikanske magasinet People.

Den mistenkte 21-åringen Brandon Clark ringte inn en samtale til nødsentralen 911, før han knivstakk seg selv. Da politiet ankom åstedet i Utica fant de Clark liggende oppå den døde kroppen til 17-åringene. Politimannen på stedet observerte at 21-åringen tok såkalte selfies med den døde jenta. De arresterte ham, og fikk han innlagt på sykehuset. Knivstikkene han påførte seg selv var ikke livstruende.

Politiet har bekreftet at bildene er ekte

Kort tid etter dødsfallet dukket selfiene Clark hadde tatt av seg selv og den døde 17-åringen opp på blant annet Instagram og den sosiale plattformen Discord for gamere. Til de makabre fotografiene hadde 21-åringen skrevet: «Unnskyld, Bianca.». Politiet har bekreftet at bildene er ekte.

Bildene er siden slettet fra Clarks profil, men er blitt delt utallige ganger siden, både på Internett og sosiale medier. Dette har fått Biancas stemor Kaleigh Rimmer til å se rødt. I et innlegg på sin private Facebook-profil har hun langet ut mot menneskene som deler bildene av den drepte 17-åringen.

«Det er rett og slett frastøtende at folk deler og tar skjermdump av bildene av Biancas tragiske dødsfall!! Hva faen er galt med folk!!?? Jeg har sett bildene. Jeg kommer ALLTID til å ha bildene på netthinnen når jeg tenker på henne. Når jeg lukker øynene forfølger bildene meg. (...) Hva med å vise litt hensyn til familie og venner. Hva med å ta litt hensyn TIL HENNE!!! I stedet for å gjentatte ganger dele og lagre disse syke bildene, så rapporter dem heller inn slik at de kan bli fjernet. (...) Bianca var så mye for så mange mennesker. Hun var ung og vakker og full av liv. Hun hadde vært gjennom helvete med tanke på det å takle sin egen mentale helse - og hun vant. Hun var på bedringens vei. Hun kjempet hver dag. Hun var glad. (...) Hun var svært elsket og det knuser hjertene våre å ikke vite om hun virkelig var klar over at hun var så høyt elsket.».

Ifølge The Guardian er bildene blitt delt flere hundre tusen ganger, og lå tilgjengelig i flere timer før de ble fjernet fra Clarks profil - for brudd på Instagrams retningslinjer. En talsperson fra Facebook, som eier Instagram, har uttalt, ifølge The Guardian, at de «har gjort alt» de kan for å fjerne bildene.

- Biancas smil kommer alltid til å bli husket av familie og venner

Det var mange brukere som forsøkte å rapportere inn bildene, men likevel skal det altså ha tatt flere timer før Instagram tok grep. Dette gjorde dermed at folk fikk mulighet til å dele bildene under ulike emneknagger og på ulike bildedelingsplattformer.

MINNEMARKERING: Familie og venner holdt en minnemarkering for Bianca Devins i Utica dagen etter at hun ble funnet drept. FOTO: NTB Scanpix
MINNEMARKERING: Familie og venner holdt en minnemarkering for Bianca Devins i Utica dagen etter at hun ble funnet drept. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

Brandon Clark er nå siktet for forsettelig drap. Det er foreløpig ikke kjent når rettssaken mot ham starter.

Foreldrene Michael og Kimberly Williams Devins har på vegne av familien publisert en nekrolog gjennom begravelsesbyrået Friedel, Williams & Edmunds, hvor de minnes 17 år gamle Bianca med kjærlighet:

«Hun var en ambisiøs modell, talentfull artist og elsket å spille ukulele. Bianca hadde også en stor forkjærlighet for dyr, og spesielt kattene sine. Biancas smil kommer alltid til å bli husket av familie og venner. Bianca var veldig omsorgsfull og sympatisk, og hjalp mange av vennene sine gjennom tøffe tider. Hennes lidenskap, som også var noe hun ønsket å satse på med tanke på sin fremtidige karriere, omhandlet det å hjelpe andre unge som kjemper med psykiske lidelser.».

Bianca begraves fredag 19. juli 2019.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer