True crime

- Stephen var en uskyldig mann med en lys fremtid

Nyttårsaften i 2012 ble den britiske 22-åringen drept på fullmånefest i Thailand.

NYTTÅRSFEST: Det var under en fullmånefest på nyttårsaften, på øya Ko Pha Ngan i Thailand, at den 22 år gamle briten Stephen Ashton ble skutt og drept den aller siste dagen i 2012. FOTO: NTB scanpix
NYTTÅRSFEST: Det var under en fullmånefest på nyttårsaften, på øya Ko Pha Ngan i Thailand, at den 22 år gamle briten Stephen Ashton ble skutt og drept den aller siste dagen i 2012. FOTO: NTB scanpix Vis mer
Publisert

Den aller siste dagen i 2012 feiret den britiske 22-åringen Stephen Ashton oppstarten til det nye året med å delta på fullmånefest på øya Ko Pha Ngan i Thailand.

Etter at han mistet faren John som følge av kreft i hjernen høsten 2011, hadde Stephen bestemt seg for å ta en pause fra sitt travle hverdagsliv som aksjemegler i London. Han la derfor ut på en lang reise til Thailand med gode venner, og planen var å være på reisefot i ett år.

Men dessverre skulle det vise seg å bli et fatalt valg.

Under fullmånefesten på Ko Pha Ngan oppsto det en konflikt mellom to rivaliserende thailandske gjenger, og Stephen havnet midt i kryssilden. Han ble skutt og drept av den da 26 år gamle lokale mannen Ekkapan Kaewkla.

Til å begynne med benektet Kaewkla ugjerningen, ifølge den britiske avisen Evening Standard, men skal siden ha kommet med en offentlig unnskyldning til familien.

Den da 26 år gamle mannen ble dømt til 33 år og 13 måneders fengsel, skrev den thailandske lokalavisen Samui Times da dommen falt sommeren 2014.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer