Kultur

Sterk konserthøst

Mange høydepunkter, enten du liker gamle helter eller vil prøve noe nytt.

Sterk konserthøst
Publisert
Sist oppdatert

Etter en lang, begivenhetsrik festivalsommer åpner konsertscener landet over dørene for kjente artister fra inn- og utland. Høsten byr på snasne musikkopplevelser for metalfans, jazzhoder, indierockere, visepoppere, punkere, nostalgikere, hiphopere og de fleste avarter av musikkelskeren.

Flere av våre hjemlige artister legger ut på norske veier til høsten. A-ha, Di Derre, CC Cowboys, DumDum Boys, Stage Dolls, Turboneger, Postgirobygget og Åge Aleksandersen bør sørge for at de som mimrer om 80- og 90-tallet med stor glede, går en fin høst i møte.

I Oslo Spektrum er det duket for en rekke musikere med høy stjernefaktor. George Michael, Bruce Springsteen, Keane og Pink skal lokke publikum til storstuas betonggulv i høst. Også den gitarklimprende kvartetten Lind, Nilsen, Fuentes og Holm tar turen hit, i tillegg til flere andre steder i landet.

Rockefeller i Oslo feirer sine 20 år i hele år, og har allerede annonsert mange store navn på plakaten i høstmånedene: Norgesvennene Phoenix er selvskrevne gjester, og spiller dessuten også i Bergen. Utover høsten står en mengde gode artister på scenen både på Rockefeller og lillebror John Dee: Klovner i Kamp, Maria Solheim, JR Ewing, Jan Eggum, Motorpsycho, Anja Garbarek, Marit Larsen og Odd Nordstoga er blant de som representerer det norske musikklaget.

De svenske rapperne i Snook skaper feststemning på lillebror John Dee i september, mens dronningen av elektroclash - herlig løsmunnede Peaches - gir klare meldinger om udugelige menn, onani og tøylesløs festing når hun besøker John Dee samme måned. I en annen sjanger finner vi singer/songwriteren Ron Sexsmith, som triller musikalske perler over publikum i oktober, før rockens grand old lady, Marianne Faithfull, inviterer til messe i desember.

Oslo Jazzfestival er allerede godt i gang, og jazzistene blant oss kan få med seg Magnolia Jazzband, Staffan William-Olsson, Hot Club de Norvège og Bugge Wesseltoft, i tillegg til en nær endeløs rekke av andre kvalitetsartister.

Også du med sansen for de som selger plater i noe mindre kvanta, har mye å glede deg til denne høsten. Indieyndlingen Sufjan Stevens (som i parentes bemerket lager verdens vakreste musikk) spiller på Sentrum Scene i november, og kommer garantert til å besørge et lyspunkt i høstmørket.

Andre alternative godbiter er Mogwai, Woven Hand, Danko Jones, Low Frequency In Stereo, Dead Moon, The Feeling, Stereo Total og Ex-Girl.

Andre artister du kan se på norske scener i høst, er blant andre Iron Maiden, Timbuktu, The Ark, Antony and the Johnsons, Lordi, W.A.S.P, Fish, Elvira Nikolaisen, Ralph Myerz and the Jack Herren Band, Enslaved, Atomic, Vamp og Ane Brun.

Pink rocker Oslo Spektrum.
Pink rocker Oslo Spektrum. Vis mer
Keane spiller for oss igjen i høst.
Keane spiller for oss igjen i høst. Vis mer
George Michael besøker Norge. Med mindre han blir arrestert igjen før 19. oktober.
George Michael besøker Norge. Med mindre han blir arrestert igjen før 19. oktober. Vis mer
Indiehelt Sufjan Stevens er varmt anbefalt - i november spiller i Oslo i november.
Indiehelt Sufjan Stevens er varmt anbefalt - i november spiller i Oslo i november. Vis mer
Peaches slenger med leppa i september.
Peaches slenger med leppa i september. Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer