Ketil Stokkan

Still going strong

Etter over 40 år i rampelyset har Ketil Stokkan fortsatt vitalitet og skaperkraft. De siste 25 årene har han kombinert musikkarrieren med læreryrket – og den «gamle» blues- og rockefoten har fått ny giv.

SPILLER FORTSATT. Etter over 40 år som artist er Ketil Stokkan fortsatt aktiv. Foto: NTB
SPILLER FORTSATT. Etter over 40 år som artist er Ketil Stokkan fortsatt aktiv. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Det begynner å bli en stund siden Ketil Stokkan levde et liv med høy partyfaktor, turnerte land og strand med opptil 250 reisedager i året, og brant sitt lys i begge ender. Heller ikke oppveksten i Harstad på 1960-tallet kan kalles en tid fri for turbulens. Han har vært ute i mang en vinternatt, men kan også se tilbake på mange gleder og suksess. Som guttunge var han imidlertid litt engstelig av natur. Men ble tidlig herdet.

– Oppveksten i Harstad var på en tid hvor det kunne gå hardt for seg. Byen var den gang mye preget av de mange militærforlegningene i området, og av røffe folk i fiske-, stål- og jernindustri. Jeg vokste opp i et strøk av byen som på folkemunne i tillegg ble kalt «Chicago», med mye festing og bråk. I dag er det riktignok blitt omvandlet til et finere strøk, nærmest som Harstads svar på Aker Brygge. Men på 1950, 60 og 70-tallet var det vill vest. Og vi som var unge ble ikke spart for noe når det gikk en kule varmt. Vi lærte tidlig livets realiteter og fikk ikke sydd puter under armene. Men samtidig hadde vi mye frihet og kunne utfolde oss fritt. Rausheten og det barske miljøet var befriende, forteller Ketil.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.