Blodpropp:

Stine var bare 22 år da hun døde av blodpropp

Stine (22) var aktiv, sunn og frisk, men kunne ikke reddes da hun ble rammet av blodpropp.

FIKK BLODPROPP: Stine var sporty og aktiv, men døde likevel av blodpropp bare 22 år gammel. Nå vil familien hennes økes bevisstheten rundt blodpropp. FOTO: Privat
FIKK BLODPROPP: Stine var sporty og aktiv, men døde likevel av blodpropp bare 22 år gammel. Nå vil familien hennes økes bevisstheten rundt blodpropp. FOTO: Privat Vis mer
Publisert

– Vi unner ingen andre å oppleve det vi har gjort. Hvis vi kan redde én kvinne ved å fortelle om Stine, er det verdt det, sier Stines far Even Bolstad til KK.

16. april i år mistet han og kona Ellen Bolstad datteren Stine Bolstad, som fikk blodpropp, bare 22 år gammel. Bolstad sier at blodpropp kan ramme alle, uansett alder og fysisk form, og symptomene kan være diffuse.

– Føler du deg dårlig, kjenner skarpe smerter i brystet, hoster og får hurtig puls, hold deg i ro og ring 113, sier han og presiserer at det er bedre å ringe én gang for mye enn én gang for lite.

Sin egen datter får de ikke tilbake, men de håper at flere liv kan reddes hvis folk vet hvilke symptomer de skal være obs på. Hevelse i en arm eller et ben, plutselig tung pust, hjertebank, svimmelhet, brystsmerter, synsforstyrrelser og nummenhet i arm eller ben er symptomer som skal tas på alvor, ikke overses.

Familien har tatt kontakt med LHL

Stines familie har et brennende engasjement for å hindre at flere skal dø av blodpropp, og har kontaktet Landsforeningen for hjerte og lungesyke (LHL) for å få ut dette budskapet:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer