Kultur

Stjerneskudd på scenen

Birgitte Larsen er et navn du bør merke deg. Nå spiller hun i sterkt kvinnedrama på Nationaltheatret.

Stjerneskudd på scenen
Publisert
Sist oppdatert
Nationaltheatret har sju nypremierer i vår, deriblant klassikeren «Glassmenasjeriet» av Tennessee Williams. Datteren i stykket spilles av Birgitte Larsen (25). Hun har nettopp spilt Hedvig i «Vildanden,» som gikk for fulle hus i New York og Milano.

- Hedvig er spilt med vakkert alvor, skrev New York Times om Birgittes prestasjon. Nå gleder hun seg til en ny rolle på Nationaltheatret.

- Helt siden jeg begynte på Teaterhøgskolen har jeg hatt lyst til å spille «Glassmenasjeriet,» sier Birgitte, som tror mange vil kjenne seg igjen i temaer som sjenanse og sosial vegring.

- Rollen er ganske ekstrem, hun er en jente på 24 år som ikke tar del i det sosiale liv, men heller lever med glassfigurene sine, sier Birgitte.

Kjersti Holmen spiller moren i stykket, mens Thorbjørn Harr spiller sønnen. Svenske Sofia Jupither er regissør.

- Historien er et veldig sterkt kvinneportrett, som ikke er vanlig i verdensdramatikken, sier Jupiter. Hun regisserte Jon Fosses «Svevn» på Nationaltheatret i fjor, også da med Thorbjørn Harr og Birgitte Larsen i staben.
«Glassmenasjeriet» har premiere 24. mars.

Andre høydepunkter på National til våren:
«6 personer søker en forfatter»: Luigi Pirandellos metastykke om en teateroppsetning, med Nicolai Cleve Broch i hovedrollen. Premiere: 6. januar.

- Jeg tror det blir morsomt for folk å få et glimt inn i teaterprosessen, hvor mye kaos det er. Det høres internt ut, men jeg tror folk kan kjenne seg igjen i drømmene, skuffelsene og redselen for ikke å få det til, sier Henriette Steenstrup, som skal spille en skuespiller.

- Det kan bli vanskelig å finne den rette distansen, ler hun.

«Klosteret»: For deg som liker absurd dans og teater er Jo Strømgrens Oslo-premiere verdt å få med seg. Premiere: 19. januar.

«Markens Grøde»: Urpremiere på Knut Hamsuns stykke med den tyske regissøren Sebastian Hartmann. Premie: 10. februar.

«Hjemkomsten»: Laget av Nobelpris-vinner Harold Pinter. Premiere: 14. april.

«Eksorsistene»: Et bisart familiedrama for deg som liker en fryktinngytende opplevelse. Premiere: 15. februar

«Kom»:Musikerne bak teaterkonserten byr på byr på klokskap og humor. Premiere: 24. februar.

Du kan også få et gjensyn med fem Ibsen-stykker: «Gengangere» og «Byggmester Solness 2. januar, «Hedda Gabler 3. januar, «Når vi døde...» 5. januar, og «Vildanden» 23. februar.

For mer informasjon: Nationaltheatret.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer