Rolf

Stopp soppen!

Sommer, varme og svette kan gi økte plager med soppinfeksjoner. Og det kan gi seg utslag i mange slags symptomer og helseplager.

Publisert
Sist oppdatert
SOPPINFEKSJONER er som oftest forårsaket av soppen candida albicans. Den finnes i alle mennesker, men holdes i sjakk av kroppens normale bakterieflora. Når kroppens hud- og slimhinner utsettes for belastninger og økologiske endringer, sykdom og svekket immunforsvar, vil candidasoppen formere seg til en sykdomsfremkallende soppinfeksjon. Candida albicans kan frisette over 80 forskjellige toksiner som kroppens immunforsvar kan danne antistoffer mot. Dette kan da utløse en rekke symptomer og samtidig gjøre kroppen mer mottakelig for allergier og andre infeksjoner.En kronisk soppinfeksjon inne i kroppen din, kan ikke påvises på vanlige blodprøver. I vår klinikk utreder vi dette på følgende måte.* Sykehistorien og symptombildet vil kunne gi kliniske holdepunkter for en mulig soppinfeksjon.* Høy score på vårt spørreskjema kan gi forsterket mistanke om infeksjonen.* Positivt utslag på en utvidet spesialblodprøve som kan påvise antistoffer mot candida og evt. påvisning av candida immunkomplekser.* Positivt utslag på avføringsprøver.BEHANDLING AV kronisk soppinfeksjon avhenger i stor grad av hvor lenge man har hatt infeksjonen og alvorlighetsgraden av sopp. I behandlingen brukes en kombinasjon av soppdrepende legemidler, naturmidler mot sopp og et spesielt kosthold som inneholder minst mulig sukker og stivelse, gjærprodukter, røkt mat, søte frukter, ferske bakervarer, eddik, melk og søte oster, kaffe og alkohol. Samtidig bør kostholdet inneholde mer krydder og hvitløk og rene, ferske matvarer. Candidabehandlingen kan f.eks. se slik ut:1. Diett som kort beskrevet over i minst 8-12 uker.2. Ved kraftig infeksjon bør soppdrepende legemidler brukes i inntil 4 uker, evt. fulgt opp med soppdrepende naturlegemidler i 4 uker til.3. Alternativt kan bare naturlegemidler brukes i minst 4 uker sammen med dietten.4. Etter 8-12 ukers behandling eller oppnådd bedring/symptomfrihet bør nye sopptester gjøres for å være sikker på at infeksjonen er helt borte.5. Etter avsluttet behandling bør kostholdet videre bestå av minst mulig sukker og søtt i 6 måneder til og evt. kombinert med normaldose olivenbladkjerneekstrakt for å sikre at soppinfeksjonen ikke tar seg opp igjen.Noen symptomerEn kronisk soppinfeksjon kan bl.a. medføre følgende helseplager:* Kronisk tretthet.* Mage/tarmplager som oppblåsthet, gassdannelser og magekramper.* Matintoleranser og matallergier.* Luftveissymptomer. * Redusert immunforsvar.* Allergier og kroniske nese- og bihuleplager.* Tilbakevendende soppinfeksjoner i hud og underlivsslimhinner.* Stadige urinveisinfeksjoner.Dr. Luneng

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer