Kultur

Store boknavn i vente

Lars Saabye Christensen og Ari Behn med bøker i høst.

Publisert
Sist oppdatertForlagene har begynt å slippe sine høstlister, og flere av norsk litteraturs mest populære forfattere kommer med nye bøker i år. En av de det nok knytter seg aller størst forventninger til, er bestselgerforfatter Lars Saabye Christensen.

Hans nye bok skal hete Saabyes sirkus, og blir av forfatteren selv beskrevet som «en slags roman - en bastard av en bok». Da Saabye Christensens bok Maskeblomstfamilien kom i 2003, var det til begeistret jubel fra kritikerne.

«Dette er en intens og smertefull beretning fra helvete, en rystende bok. Og aldri har Christensens språklige briljans hatt mer å spille på. En mørk juvel av en bok, fullt på høyde med og kanskje enda bedre enn både Beatles og Halvbroren,» skrev KKs anmelder.

En annen utgivelse som vil bli møtt med spenning, er Ari Behns nye roman, som kommer i oktober. Entusiasme og raseri er en kjærlighetshistorie fra Oslo og Las Vegas, som beskrives som en «ordentlig innertier» av forlagsdirektør Einar Ibenholt i Gyldendal.

Aris nye roman blir utgitt som hovedbok i Bokklubben Nye Bøker.

Presidentens valg er tittelen på Anne Holts høstbok. Vi følger historiens første kvinnelige amerikanske president på norgesbesøk. Presidenten har norske aner, og handlingen utvikler seg når hun kommer til Norge for å feire 17. mai.

En annen populær bokaktuell kvinne er Anne Karin Elstad, som slipper erindringsromanen Et hjem. Boken følger Anne Karin fra hun er 3 år, og gir innblikket i livet på Nordmøre fram til fortelleren fyller 17.

Lesehester kan også glede seg til rykende ferskt stoff fra Knut Faldbakken, Kjartan Fløgstad, Herbjørg Wassmo, Dag Solstad, Vigdis Hjorth, Gunnar Staalesen, Tore Renberg, Levi Henriksen og en rekke andre litterære tungvektere.Ari Behn
Ari Behn Vis mer
Anne Holt
Anne Holt Vis mer
Lars Saabye Christensen
Lars Saabye Christensen Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer