Store hvetesnurrer med eple og kanel

Bakeglede

Store hvetesnurrer med eple og kanel

Skal du servere mange i helgen? Prøv denne herlige oppskriften!

Publisert
Sist oppdatert

(2 stk.)

Ingredienser:
50 g gjær
5 dl melk
125 g smør
3/4 dl sukker
ca. 12 dl hvetemel

Fyll:
150 g smør
1 dl sukker
1 ½-2 ss kanel
3-4 rå, revne epler
sitronsaft

Pensling og pynt:

sammenpisket egg
perlesukker
mandelspon

1. Smuldre gjæren i en bakebolle. Varm melken til 37°. Hell den over gjæren og rør slik at den løser seg opp. Rør smør og sukker smidig.

2. Bland melken og det meste av melet i smør- og sukkerblandingen. Arbeid raskt sammen til en deig. Sett deigen lunt til heving under plast til dobbel størrelse i ca. 30 minutter.

3. Rør sammen smør, sukker og kanel.

4. Del deigen i 2 deler og kjevle hver ut til ca. 20 x 50 cm. Fordel kanelsmøret over deigen. Riv eplene og bland med sitronsaft slik at eplene beholder fargen bedre. Fordel revne epler over deigen og rull sammen fra langsiden som til en rullekake.

5. Legg hver rull på bakepapir på stekeplate og snurr sammen til stor sneglehus. Dekk med håndkle og etterhev i ca. 30-40 minutter.

6. Pensle med sammenpisket egg, strø over perlesukker og mandler.

7. Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 225° i ca. 20-25 minutter.

8. Avkjøl på rist under et håndkle.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer