Livredning

– Storesøster er min reddende engel

Ferien kunne endt som et mareritt. Men en snarrådig storesøster visste råd. – Helen er blitt familiens helt, sier foreldrene.

– Storesøster er  min reddende engel
Publisert
Sist oppdatert

Danmark, 28. juli 2011. Storfamilien Wiggen koste seg i et feriehus i Danmark. 14 dager med sol og sommer, badeliv og ferie. De var i alt 13 personer med små og store. Da trengs regler. Blant annet skulle dørene til det innendørs svømmebassenget alltid være låst når ingen voksne var der. Tvillingene Marthe og Signe som da var tre år, var høyt og lavt. Det gjaldt å ha sikkerhetsreglene på plass. 

Etter frokost bestemte barna seg for å ha vannkrig i hagen. Da det etter hvert ble behov for mer vann, løp en av dem inn gjennom døren til svømmebassenget, men glemte å lukke den på vei ut. 

Leken fortsatte, men ikke lenge. «Det mangler en!», utbrøt en av dem. Alle begynte å se seg rundt. Hvem manglet? Mens de lette, tenkte Geir, faren til tvillingene, at dette var jo ikke noe nytt. Panikken for at en av ungene kunne ha kommet seg ned til veien, som ikke var langt unna, var likevel der. 

Les også: – Det er et under at jeg lever

På bunnen av bassengetSå får Geir øye på at døra ut til svømmebassenget står på gløtt. Han går for å sjekke, mens Siri går inn i huset for å lete. På bunnen av bassenget, som er rundt 1,20 dypt, ser han datteren. Han skriker og kaster seg uti. Fordi han har brukket kragebeinet, løfter han Signe opp med én arm. Datteren er livløs, og blå fra topp til tå. «Jeg skal drepe den som har latt døren stå åpen», brøler Geir.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer