Studie: Kvinner med grått hår ble kritisert av familien

Ifølge en ny, engelsk studie føler kvinner seg naturlige og ekte med sitt grå hår. Samtidig fortalte de at familie og venner kritiserte dem og mente de lot seg forfalle.

GRÅ OG FLOTT: Skuespiller Diane Keaton er blant en rekke kjente kvinner som har latt sitt grå hår vokse. Foto: AP NTB
GRÅ OG FLOTT: Skuespiller Diane Keaton er blant en rekke kjente kvinner som har latt sitt grå hår vokse. Foto: AP NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

De første grå hårene begynner å synes. Hva gjør du? Ønsker du å farge håret eller ønsker du det grå håret velkommen?

Vi.no har skrevet flere artikler om at mange kvinner velger å omfavne sitt grå hår.

I mars i fjor uttalte blant annet den erfarne redaktøren og journalisten Tjodunn Dyrnes at hun trodde flere ville la det grå håret vokse ut som følge av coronaviruset i Norge. Dyrnes håpet at stengte frisørsalonger ville føre til at det ble flere naturlige «Silver sisters».

– Kanskje det er flere som tenker at det ikke var så farlig? At det er flere som tenker: Dette er meg og det er mer enn bra nok? uttalte Dyrnes.

I en fersk studie har forskere fra Universitetet i Exeter i England spurt kvinner med grått hår om hvorfor de har valgt å omfavne sitt naturlige, grå hår i stedet for farge det. Ifølge Forskning.no tilhørte de som deltok i studien grupper på sosiale medier som besto av folk som valgte å være naturlig gråhåret.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer