Solbriller:

Studie: Solbriller gjøre deg mer attraktiv

Men ifølge eksperten bør du unngå å bruke solbriller på første date.

SELVTILLIT: Hvis du føler deg fin og stilig med solbriller på, vil det i seg selv gjøre deg mer attraktiv. Men ikke bruk solbriller på første date!
SELVTILLIT: Hvis du føler deg fin og stilig med solbriller på, vil det i seg selv gjøre deg mer attraktiv. Men ikke bruk solbriller på første date! Vis mer
Publisert

Føler du deg stilig og fin med solbriller på? Da er du ikke alene.

Mange av oss føler oss freshe og stilige i et par fine solbriller, og tar gledelig frem brillene når solen skinner. Det kan gi en følelse av glamour, og stilige solbriller er noe vi ofte forbinder med filmstjerner og kjendiser.

Det i seg selv kan gjøre deg mer attraktiv, fordi selvtillit er attraktivt. Det er lett å føle seg kul, selvsikker og fasjonabel med pene solbriller på.

De fleste av oss bruker også solbriller som matcher ansiktsformen vår, fordi vi ønsker å se bra ut. Det i seg selv kan føre til mer ansiktssymmetri, noe som blir ansett som mer tiltrekkende.

Men finnes det ulemper ved å bruke solbriller i sosiale settinger?

- Det ultimate tilbehøret

En studie fra Nottingham Trent University antyder at solbriller kan gjøre folk mer attraktive fordi de gir ansiktet mer symmetri, som blir ansett som tiltrekkende, skriver Psychology today. Det avhenger likevel av at du velger solbriller som passer ansiktet ditt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer