Drukning

Suksessforfatter druknet foran sønnen

Shanna Hogan ble bare 38 år.

DRUKNING: Den amerikanske forfatteren Shanna Hogan druknet foran øynene på sin sønn, i bassenget i familiehjemmet i Arizona i august. Den lille gutten var ikledd redningsvest da faren fant ham. FOTO: Skjermdump Instagram
DRUKNING: Den amerikanske forfatteren Shanna Hogan druknet foran øynene på sin sønn, i bassenget i familiehjemmet i Arizona i august. Den lille gutten var ikledd redningsvest da faren fant ham. FOTO: Skjermdump Instagram Vis mer
Publisert

27. august var den amerikanske forfatteren Shanna Hogan (38), som står bak flere kjente true crime-bestselgere, hjemme med sin 14 måneder gamle sønn Zander. Hun benyttet finværet til å leke med sønnen i bassenget i familiehjemmet i Phoenix, Arizona.

SUPERMAMMA: Ifølge venninnen Kathleen forgudet Shanna sønnen Zander og hundene. FOTO: GoFundMe
SUPERMAMMA: Ifølge venninnen Kathleen forgudet Shanna sønnen Zander og hundene. FOTO: GoFundMe Vis mer

Etter en rask tur innendørs, fant ektemannen Matthew LaRussa kona livløs i bassenget. Den lille sønnen var ikledd redningsvest, og lå og fløt ved siden av sin mor.

Ektemannen gjennom de siste 20 årene, startet umiddelbart å utføre hjerte- og lungeredning (HLR) på kona. Ambulanse ble tilkalt, men livet sto ikke til å redde.

Det ble konkludert med at Shanna hadde snublet ved bassenget, falt og slått hodet og pådratt seg en dødelig hjerneskade.

Fem dager etter ulykken, 1. september 2020, gikk 38-åringen bort som følge av skadene.

I tillegg til å skrive true crime-bøker, har også Shanna stått bak flere prisvinnende artikler. Ifølge sin egen hjemmesiden, har hun som journalist og skribent vunnet over tyve priser for featuresaker og undersøkende journalistikk.

Synkront med dette har hun også deltatt på ulike TV-shows, som Dateline, 20/20, CNN, Oprah Winfrey’s Oxygen og Investigation Discovery - samt forelest i journalistikk ved Arizona State University.

Samler inn penger til fond til sønnen

På vegne av enkemannen LaRussa har konas kollega og venninne Kathleen Mayer, opprettet en GoFundMe-side for å samle inn penger til utgiftene familien har hatt i forbindelse med ulykken, begravelsen og som et fond til sønnen Zander.

«Shanna var alltid der for familien sin, vennene, kollegene og leserne, med sitt varme smil og støtte. Nå er det vår tur til å være der for hennes familie. (...) Vi kommer aldri til å glemme sporene hun har satt i våre liv og på denne verden», skriver Kathleen på innsamlingssiden.

FAMILIEIDYLL: Ekteparet Matthew og Shanna hadde vært gift i rundt 20 år, da dødsulykken rammet familien. FOTO: GoFundMe
FAMILIEIDYLL: Ekteparet Matthew og Shanna hadde vært gift i rundt 20 år, da dødsulykken rammet familien. FOTO: GoFundMe Vis mer

Til nettstedet People forklarer kollegaen og venninnen at ektemannen og familien godkjente at 38-åringens organer skulle doneres til trengende, og allerede har organene hennes reddet fire liv.

- I en tid der man desperat trenger menneskelig godhet, har vi mistet en av dem som ga denne verden nettopp dét. Men Shannas verker kommer til å leve videre, og dessuten vil hennes aller største - hennes lille sønn - leve videre og inspirere oss alle, sier Kathleen i et intervju med People.

Med rørende hyllest til sønnen seks dager før drukningen

Seks dager før dødsulykken postet forfatteren en kjærlighetserklæring til sønnen på sin private Instagram-profil. Bildet viste en tatovering av bokstaven Z, som står for sønnens navn.

Til innlegget skrev hun en rørende hyllest:

«Jeg håper at min lille søtnos en dag kommer til å skryte av at hans foreldre har Z- og Zander-tatoveringer på armene. Han kommer til å vokse opp vel vitende om at han er den viktigste i våre liv. (...) Jeg kommer til å bli lykkelig, om Zander en dag blir flau over hvor mye vi elsker ham!».

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer