Hund

Sunn med hund

Hunden fortjener å bli kalt menneskets beste venn. Det er nemlig mange helsefordeler ved å være hundeeier!

Sunn med hund
Publisert
Sist oppdatert

Lavere kolesterol:
Daglige ­spaserturer med din firbeinte venn kan holde kolesterolnivåene på et akseptabelt nivå. Har du en katt eller et annet dyr, så har australske forskere funnet ut at folk med ­husdyr har lavere kolesterolverdier. 

Mindre stress:
Bare det å være i samme rom som en pelskledd venn har positiv effekt på deg. Hormonet oksytocin frigjøres når vi kikker på husdyrene våre, og det igjen gjør oss glade. Stresshormonet kortisol ­minsker også, så dette er virkelig godt for helsa. 

Senket blodtrykk:
Klapper du den myke pelsen til husdyret ditt, så gjør du både deg selv og dyret en ­tjeneste. Amerikanske forskere har oppdaget at folk som allerede tok blodtrykksmedisiner følte mindre stressfølelse om de eide en hund eller katt.
 
PS:
Legger du sammen alle disse ­helsefordelene, så leder det til ­mindre risiko for hjerte- og karsykdommer også. Har du ikke dyr selv, så er det bare å takke ja til å passe på et i ferien!
Kilde: Expressen.se

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer