Kultur

Super sommerkino

Få med deg filmgodbitene i ferien.

Foto: Sandrew Metronome
Foto: Sandrew Metronome Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Sommeren er her for fullt, og er du blant dem som kan tenke deg en liten pause fra solstrålene, er en sval kinosal et perfekt sted å tilbringe helgen. Lar du deg lokke av noen av disse filmene, er du garantert en underholdende filmopplevelse.Sommerens store blockbuster er her: Superman Returns har slått alle rekorder, og med god grunn. Gjensynet med en gammel helt er en fryd av en film, med romantikk, spenning og skumle skurker som vil ødelegge verden. Supermann selv spilles av unge Brandon Routh, som er akkurat passe keitete og sjarmerende som Clark Kent/Supermann.Pirates of the Caribbean - Dead Man's Chest er mer enn nok tant og fjas til at vi blir sjarmert også i denne runden. Storslåtte kostymer, påkostede effekter og scener som er en fryd for øyet - vi tar gjerne en runde til med den makeløse Johnny Depp og de andre piratene.The Squid and the Whale er feriens varmeste anbefaling - den slår sommertemperaturene ned i sandalene. Familiedramaet fra åttitallets Brooklyn vil røre enhver som ikke har et hjerte av stein: Du kommer til å le, gråte og vri deg i skjermflauhet. En filmopplevelse av de sjeldne!Svenske Storm er en spennende scifi-thriller. Filmspråket er eksplosivt og suggererende som en musikkvideo i Michel Gondry-klassen (innimellom tenker man også på Gondrys spillefilm Evig solskinn i et plettfritt sinn). Hovedrolleinnehaverne er gode, Eric Ericson og Eva Röse er uttrykksfulle og formidlende. En annerledes filmopplevelse.Look both ways er en liten fortelling om døden, en sorgmunter feelgood-film av svært godt merke. Menneskene du møter er livredde og dødsredde, prøvende, usikre, glade, optimistiske og pessimistiske på samme tid, de er hjertegode og vil hverandre vel. Dette er en finfin sommerfilm, både for deg med dødsangst og for de som er lette til sinns.Dersom du er klar for en norsk godbit, kan du gå for Den brysomme mannen. Jens Liens framtidsdystopi er en vakker og dyster fortelling om Andreas som befinner seg i en verden hvor ingen føler noe. Det er tankevekkende og skummelt, og helt annerledes enn alt annet som går på kino akkurat nå.Er du i humør for popcorn-action kan du fortsatt få med deg Tom Cruise i Mission Impossible III. Det er tøys og tull fra ende til annen, men slikt elsker vi innimellom. Vi synker ned i kinostolen i frydefull virkelighetsflukt - topp underholdning fra start til slutt.
 • Alt om film leser du her
 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer