Musikk

Super sommersalsa

Få kubansk sommerfølelse med El Barrio.

Super sommersalsa
Publisert
Sist oppdatertDiverse artister: El Barrio

 • Bonnier Amigo (2006)

 • Sjanger: Salsa/latin soul

  Karakter: kkkkkk
 • Noen plater gir deg umiddelbar sommerlykke. Buena Vista Social Club er ett eksempel, Chutes Too Narrow med The Shins er et annet, og her får du et tredje alternativ: salsa&soul-samleren El Barrio er som skapt for svale sommerkvelder.

  El Barrio - Gangsters Latin Soul and the Birth of Salsa 1967-75 er platens fulle tittel, og du får 16 sensuelle spor av artister som Joe Cuba, Tito Puente og Ralfi Pagan. Kanskje ikke de mest kjente navnene her hjemme på berget, men vi trenger definitivt en dose sommersalsa i disse dager, og ønsker nye musikalske bekjentskaper hjertelig velkommen.

  Musikken stammer fra området Spanish Harlem i New York, et område som ble en slags ghetto for innvandrere fra Puerto Rico og Cuba. Innbyggerne selv døpte området El Barrio - nabolaget - og det er altså herfra salsasamleren har fått sitt navn.

  «Do you feel it», synger Joe Cuba, og svaret er et ubetinget ja. Fra første tone hentes vi inn i New York-gater som dirrer av hete, brannhydranter som springer lekk og innbyr til kjølende dans i gatene - et øyeblikk tror man at man er kubaner i sekstitallets New York. Det er en plate som gjør deg feberhet.

  El Barrio er en finfin introduksjon til salsa, latin funk, jazz og soul. Du som spilte ihjel filmmusikken til Buena Vista Social Club, vil helt garantert finne mye ørefryd her - dette er sommerstemning fra start til slutt.


  LES MER om musikk her

  Super sommersalsa
  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer