Tomatsuppe

Supergod hjemmelaget tomatsuppe

Supergod hjemmelaget tomatsuppe
Publisert
Sist oppdatert

Hjemmelaget tomatsuppe er aller best! Bruk store godt modne tomater, for å få en god smak.

 (4 porsjoner)

4 sjalottløk
2 hvitløkbåter
8 store modne tomater
3 ss olivenolje
1 l grønnsakbuljong (2 terninger)
2–3 laurbærblader
1–2 dl kremfløte
1 klype kajennepepper
frisk timian eller persille
pepper
salt

1. Skrell og hakk løk og hvitløk. Skyll tomatene og skjær i mindre biter. Skyll og hakk krydderurter.

2. Stek løken raskt i olje til den er myk og blank. Tilsett tomater, og la dem steke med i ca. 2 minutter.

3. Tilslett buljong, laurbærblader og krydder, og la suppen koke i ca. 20 minutter.

4. Tilsett hvitløk. Ta opp laurbærbladene, og kjør suppen glatt med en stavmikser.

5. Rør inn fløte og en klype kajennepepper. Smak til suppen, og server med crème fraîche eller rømme og urter. Ferskt brød er godt til.

 

Tips!

Mer mettende: Server gjerne suppen med f.eks. små kjøttboller, stekt bacon, reker eller revet ost.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer