Linda Evangelista

Supermodellen ble deformert etter skadelig fettfrysning

Linda Evangelista (57) trodde hun aldri skulle få modelloppdrag igjen.

LINDA EVANGELISTA: 90-tallsmodellen Linda Evangelista trodde lenge at modellkarrieren var over, etter at hun ble deformert under en skjønnhetsbehandling. FOTO: Skjermdump Instagram / @lindaevangelista
LINDA EVANGELISTA: 90-tallsmodellen Linda Evangelista trodde lenge at modellkarrieren var over, etter at hun ble deformert under en skjønnhetsbehandling. FOTO: Skjermdump Instagram / @lindaevangelista Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den kanadiske skjønnheten Linda Evangelista (57) var en av 90-tallets absolutt hotteste supermodeller, og befant seg side om side med storheter som Kate Moss (48), Naomi Campbell (52), Claudia Schiffer (51) og Cindy Crawford (56).

Det var vanskelig å unngå å legge merke til de isblå øynene og «cat eye»-blikket. Den italienskættede skjønnheten startet modellkarrieren allerede i tenårene, og deltok i Miss Teen Niagara tidlig på 80-tallet.

SUPERMODELL: Linda Evangelista var en av 90-tallets absolutt største modeller. FOTO: NTB
SUPERMODELL: Linda Evangelista var en av 90-tallets absolutt største modeller. FOTO: NTB Vis mer

Hun vant ikke konkurransen, men hell i uhell var det en modellspeider til stede, som umiddelbart fattet interesse for tenåringen. Resten er historie, og hun kan skilte med å ha prydet over 700 magasincovre.

Men i 2016 trodde Evangelista at modellkarrieren var over for godt.

Fettfjerning uten kirurgi

Etter å ha gjennomført en såkalt CoolSculpting, en slags fettfjerning uten kirurgi, skal kroppen ha blitt «brutalt deformert». Behandlingene ble utført i 2015 og 2016.

Til det amerikanske magasinet People åpnet Linda Evangelista i februar i år opp om skadene hun pådro seg tre måneder etter at behandlingen startet.

– Jeg prøvde å fikse det selv, og trodde det var jeg som gjorde noe galt. Til slutt spiste jeg ikke i det hele tatt. Jeg trodde jeg holdt på å bli gal, sa hun til People i februar.

Flere steder på kroppen oppdaget hun harde bulker og ujevnheter, blant annet under haken, på lårene og rundt brystene og ryggen - de samme områdene som hun hadde ønsket å forminske gjennom fettfrysningen.

– Jeg ble brutalt deformert. Behandlingen forstørret, og ikke forminsket fettcellene, og gjorde meg permanent deformert, selv etter to smertefulle, mislykkede operasjoner som skulle rette opp skaden. Jeg er blitt, slik mediene beskriver det, «ugjenkjennelig», forklarte hun videre i et innlegg på Instagram.

Tidligere i år saksøkte hun firmaet for 50 millioner dollar, som utgjør i underkant av 500 millioner norske kroner, for skader som hun hevdet at gjorde at hun var ute av stand til å ta på seg modelloppdrag.

Og nå har hun inngått et forlik med skjønnhetsklinikken. I et innlegg på Instagram forteller hun nå at hun ser frem til å legge dette bak seg, og fokusere på fremtiden.

Hun har også gjennomført sitt aller første modelloppdrag etter deformasjonen - for italienske Fendi.

Det er tydelig, gjennom uttalelsene på sosiale medier, at 57-åringen er lettet og tydelig glad for å endelig kunne legge saken bak seg - og fokusere på modellkarrieren.

- Jeg ser frem mot det neste kapittelet av livet mitt, med venner og familie, og jeg er glad for å kunne legge dette bak meg. Jeg er takknemlig for støtten jeg har fått av de som har tatt kontakt med meg.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer