Surrogati

Surrogatmor Michelle døde under fødsel - var selv tobarnsmor

- Ingen fortjener å miste moren sin så ung, og ingen fortjener å miste moren til sine barn.

SURROGATI: Michelle Reaves med ektemannen Chris Reaves, og barna Gage og Monroe. Hun døde under fødsel da hun skulle føde et barn for en annen familie. FOTO: Gofundme
SURROGATI: Michelle Reaves med ektemannen Chris Reaves, og barna Gage og Monroe. Hun døde under fødsel da hun skulle føde et barn for en annen familie. FOTO: Gofundme Vis mer
Publisert

Michelle Reaves (36) fra San Diego i California hadde to barn med ektemannen Chris Reaves, men ettersom morsrollen og familieliv var noe av det som var viktigst for henne så hun også verdien i å kunne hjelpe andre som ikke hadde mulighet til å bære frem sine egne barn.

FAMILIEKJÆR: Michelle med ektemannen Chris og barna Gage og Monroe på utflukt. FOTO: Skjermdump Facebook
FAMILIEKJÆR: Michelle med ektemannen Chris og barna Gage og Monroe på utflukt. FOTO: Skjermdump Facebook Vis mer

Hun hadde tidligere fungert som surrogatmor for et par som så sårt ønsket å bli foreldre, og da de senere ville at barnet skulle få et søsken stilte Michelle opp på nytt.

Men denne gangen skulle valget få fatale følger.

I midten av januar ble den høygravide tobarnsmoren lagt inn på sykehuset i San Diego, som følge av en akutt blødning.

«Den ene komplikasjonen avløste den neste, og hun kjempet for livet sitt. Selv om babyen klarte seg, gjorde ikke Michelle det. Jeg kan ikke en gang forestille meg hva hennes ektemann Chris og to barn nå går gjennom», skriver parets venn Jaime Herwehe på pengeinnsamlingssiden GoFundMe.

Han har opprettet siden for å samle inn penger til barna Gage og Monroe, og til utgifter ektemannen har med begravelsesbyrået.

Rørende hyllest

Jamie beskriver tobarnsmoren Michelle som en hjertevarm og omsorgsfull person, som ivret etter å hjelpe andre.

«Michelle vil alltid bli husket for kjærligheten hun hadde overfor familien sin. Hun hadde den mest fantastiske, sarkastiske og morsomme personligheten, og fikk deg alltid til å le. Hjertet mitt knuses når jeg tenker på Gage og Monroe, og at de ikke skal vokse og bli gamle sammen med sin mamma. Ingen fortjener å miste moren sin så ung, og ingen fortjener å miste moren til sine barn».

Facebook-profilen sin har Michelle Reaves lagt ut utallige bilder av seg selv, ektemannen og barna, og det er tydelig at hun var en svært familiekjær person.

Ulovlig i Norge

Surrogati - når man bærer frem et barn for andre - er ulovlig i Norge, men det er ikke ulovlig for norske foreldre å reise til utlandet for surrogati. De mest populære landene er USA, India og Ukraina. I 2013 døde en indisk kvinne, ifølge Aftenposten, da hun skulle være frem tvillinger for et norsk par.

Foreløpig finnes det lite statistikk hva gjelder norske surrogatitall, men ifølge Store Norske Leksikon, som siterer Dagsavisen fra april 2013, finnes det ingen sikre tall på hvor mange norske barn som er født av surrogat i utlandet.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer