Spiseforstyrrelser

Susanne (29) mistet storesøster Christine (31) til spiseforstyrrelser

- Jeg har ennå ikke helt klart det, å si at hun er - død.

SYK AV SPISEFORSTYRRELSER: Året før hun døde, var søstrene på ferie i Barcelona sammen med moren. Det var da det for alvor gikk opp for Susanne (t.v) hvor syk storesøsteren Christine var.  Foto: Privat
SYK AV SPISEFORSTYRRELSER: Året før hun døde, var søstrene på ferie i Barcelona sammen med moren. Det var da det for alvor gikk opp for Susanne (t.v) hvor syk storesøsteren Christine var. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO:  Det er en solrik søndag med deilig høstbris. Jeg og min storesøster er invitert til mamma på lunsj. Vi får servert eggerøre, laks, salat, aioli, potetsalat og nybakte rundstykker.

Det som ofte skjer når min familie skal spise et måltid sammen, skjer også i dag. Mamma konfronterer min søster med matinntaket underveis i måltidet.

«Skal du ikke gjøre noe med problemet ditt snart?»

Min søster er syk, det har hun vært i 13 år. Hun har bulimia nevrosa. Hun spiser mer enn noen gang, virker mer urolig enn noen gang, og snakker mindre enn hun pleier å gjøre.

Etter lunsjen rydder vi av bordet, og setter oss i sofaen for å drikke kaffe. Min søster går på badet, skrur på vasken, og blir der inne i om lag fem minutter. Når hun kommer ut fra badet, virker hun roligere. Hun spør meg om jeg vil bli med ut på altanen for å holde henne med selskap mens hun tar seg en røyk. Det gjør jeg.

Når vi sitter der i den herlige høstbrisen, innpakket i ullpledd, spør jeg henne hvordan hun har det. Hun sier bare: «Jeg sliter» og ser ned. Min kjære søster begynner å gråte. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer