Familie (3-7)

Sushiris

Sushiris lages i to etapper: Først skal det kokes ris, så skal du lage en eddiklake som skal tilsettes risen etter at den er ferdig kokt. Det er viktig å følge oppskriften nøye. Tilberedningen blir mye enklere med riktig konsistens på risen.

Publisert
Sist oppdatert
Av: Cecilie Klem

(Til ca 4 porsjoner)



2 dl sushiris
21/2 dl vann

Eddiklaken
3 ss risvineddik eller riseddik
2 ss hvitt sukker
2 ts vanlig salt

Vask risen godt før koking. Ha en sil oppi en gryte, ha risen oppi silen, og skift vann i gryta helt til vannet er klart (fem-seks ganger). Ha vann og ris i gryta, sett gryta på platen og kok opp. Risen skal bare småkoke, så temperaturen bør settes ned med en gang risen
har kokt opp. Småkok i 15 minutter, ta av lokket, legg et kjøkkenhåndkle over gryteåpningen og sett på lokket igjen.

La risen stå lunt i 15 minutter til mens du lager eddiklaken:
Ha eddik, sukker og salt i en liten gryte og varm opp laken på lav varme. Ta gryten av
platen med en gang saltet og sukkeret har løst seg opp. Ha risen over på et stort fat (fatet
kan ikke være av stål eller metall). Bruk en spiseskje og drypp 1/3 av eddiklaken utover
risen. Bland forsiktig med en stekespade av tre eller lignende.

Gjenta tre ganger eller til eddiklaken er brukt opp. Risen skal nå holdes lunken til fisk og grønnsaker er gjort klar.

Sushiris
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer