Familie (3-7)

Sushirull - maki - med søt omelett

God kvalitet på fisken er en forutsetning for god sushi. Frossenfisk er tabu, kjøp den fersk.

Publisert
Sist oppdatert
Av Cecilie Klem
(Til 1 rull, ca 5 biter)50 g laks
litt agurk
2 egg
2 ss vann
3 ts sukker
1 ts salt
litt solsikkeolje

Pisk sammen vann, egg, sukker og salt. Varm en liten stekepanne, ha i litt solsikkeolje og stek omeletten på middels varme til den er gjennomstekt. Skjær i strimler, cirka 2 centimeter brede. Skjær laksen i strimler, skrell agurken og skjær den i tynne, tynne strimler. Følg anvisningene i «Rullingen trinn for trinn» lenger ned i oppskriften, men la tangflaket bli liggende med risen opp. Legg agurk og omelett på langs av flaket, og legg så laksen oppå. Rull sammen, og bruk rullematten som forklart under, uten plastfolie under.

Du trenger:
Rullematte (fås i spesialforretninger og større matbutikker), plastfolie, skarp kniv, bolle med vann, litt eddiklake (se oppskrift på sushiris).

Rullingen trinn for trinn:
Med litt øvelse går det fort å lage sushiruller. Legg tangflaket på en ren, tørr overflate og lag en ball av risen. Legg den på tangen og trykk og klem.

Skjær det du vil ha i rullen i tykke eller tynne strimler, avhengig av hvordan du
ønsker det. Legg tangflaket på en ren, tørr overflate. Legg risballen oppå, og trykk og
klem risen til den danner en firkant som er like stor som tangflaket, bortsett fra en centimeters klaring øverst. Rull den nærmeste langsiden over fyllet og ned på den andre siden av det. Rull forsiktig videre til den er ferdig. Legg rullen med skjøten ned, og legg rullematten oppå, og rull frem og tilbake til rullen er rund og passe «pakka». Skjær rullen i biter på cirka 2 1/2-3 cm.

Slik spiser du dem:
Det er vanskeligere å bruke pinner på sushiruller, så hvis du ikke klarer det, spis med fingrene. Maki har en tendens til å gå fra hverandre i sømmene når den bites over, så prøv å lage så korte biter av rullen at du klarer å ta hele i én jafs. Sushirull-bitene skal for dyppes i soyasaus iblandet wasabi. Syltet ingefær mellom bitene er også bra.

Sushirull - maki - med søt omelett
Sushirull - maki - med søt omelett
Sushirull - maki - med søt omelett
Sushirull - maki - med søt omelett
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer