Familie (3-7)

Sushirull - maki - med søt omelett

God kvalitet på fisken er en forutsetning for god sushi. Frossenfisk er tabu, kjøp den fersk.

Publisert
Sist oppdatert
Av Cecilie Klem(Til 1 rull, ca 5 biter)50 g lakslitt agurk2 egg2 ss vann3 ts sukker1 ts saltlitt solsikkeoljePisk sammen vann, egg, sukker og salt. Varm en liten stekepanne, ha i litt solsikkeolje og stek omeletten på middels varme til den er gjennomstekt. Skjær i strimler, cirka 2 centimeter brede. Skjær laksen i strimler, skrell agurken og skjær den i tynne, tynne strimler. Følg anvisningene i «Rullingen trinn for trinn» lenger ned i oppskriften, men la tangflaket bli liggende med risen opp. Legg agurk og omelett på langs av flaket, og legg så laksen oppå. Rull sammen, og bruk rullematten som forklart under, uten plastfolie under.Du trenger: Rullematte (fås i spesialforretninger og større matbutikker), plastfolie, skarp kniv, bolle med vann, litt eddiklake (se oppskrift på sushiris).Rullingen trinn for trinn: Med litt øvelse går det fort å lage sushiruller. Legg tangflaket på en ren, tørr overflate og lag en ball av risen. Legg den på tangen og trykk og klem.Skjær det du vil ha i rullen i tykke eller tynne strimler, avhengig av hvordan duønsker det. Legg tangflaket på en ren, tørr overflate. Legg risballen oppå, og trykk ogklem risen til den danner en firkant som er like stor som tangflaket, bortsett fra en centimeters klaring øverst. Rull den nærmeste langsiden over fyllet og ned på den andre siden av det. Rull forsiktig videre til den er ferdig. Legg rullen med skjøten ned, og legg rullematten oppå, og rull frem og tilbake til rullen er rund og passe «pakka». Skjær rullen i biter på cirka 2 1/2-3 cm.Slik spiser du dem: Det er vanskeligere å bruke pinner på sushiruller, så hvis du ikke klarer det, spis med fingrene. Maki har en tendens til å gå fra hverandre i sømmene når den bites over, så prøv å lage så korte biter av rullen at du klarer å ta hele i én jafs. Sushirull-bitene skal for dyppes i soyasaus iblandet wasabi. Syltet ingefær mellom bitene er også bra.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer