Downs syndrom

Sussie startet restaurant for å gi sønnen en ordentlig jobb

Og nå hjelper hun flere som Benjamin til å få vanlige jobber.

VANLIG JOBB: Sussie startet restauranten Benji´s for sønnen Benjamins skyld. Nu arbeider de sammen der. FOTO: Theresia Köhlin
VANLIG JOBB: Sussie startet restauranten Benji´s for sønnen Benjamins skyld. Nu arbeider de sammen der. FOTO: Theresia Köhlin Vis mer
Publisert

Egentlig er restaurant Benji’s på Kungsholmen i Stockholm stengt for dagen. Men i kveld lar Sussie Balsom (54) døren stå åpen – når hun nå likevel er her. Straks kommer sønnen Benjamin, som har vært hos tannlegen sammen med sin personlige assistent Love Lidström (38).

Det varer heller ikke lenge før en av stamgjestene, Danne Reimer, kommer innom. Han jobber i sykkelverkstedet like ved og setter stor pris på den nye nabolagsrestauranten: «De har supergod lasagne!»

Sussie smiler og nikker.

– Vi har full rulle nå til lunsj, selv om vi bare har vært i gang i et år. I begynnelsen støttet slekt og venner opp, nå trengs det ikke lenger, sier hun.

At hun skulle komme til å åpne en kro, hadde hun aldri kunnet forestille seg for ti år siden. Sussie er egentlig fysioterapeut, men nå trengte hennes sønn Benjamin en jobb, og Sussie kjente at det kunne være gøy med noe helt nytt.

Mistenkte down

Benjamin ble født for snart 23 år siden, og barnelegen sa med en gang at han mistenkte at barnet hadde Downs syndrom. Det syntes tydelig.

– Da jeg våknet etter keisersnittet, kunne jeg også se at Benjamin hadde det typiske utseendet, og det var klart at det var et sjokk. Men det gikk over ganske fort, forteller Sussie, og legger til at hun og pappa Paul (56) ble lettet over at Benjamin ikke hadde hjertefeil, siden det er vanlig hos barn med down.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer