Kultur

SV og TV 2 i sminkekrangel

TV 2 hevder at partilederutspørringen med SV-leder Kristin Halvorsen ble avlyst fordi Kristin Halvorsen krevde for lang sminketid.

SV og TV 2 i sminkekrangel
Publisert
Sist oppdatert
Kristin Halvorsen avfeier påstanden fra TV 2.
– Bare tull, sier Halvorsen.

TV 2 Nyhetskanalen og SV er havnet i en fargerik disputt om hva som er årsaken til at Halvorsens planlagte deltakelse i partilederutspørringen onsdag ble avlyst.

– TV 2 ga Halvorsen tilbud om ti minutter med sminke av to sminkører. Men det valgte SV å avslå, sier prosjektleder Tor Godal i TV 2 Nyhetskanalen til VG.

Kristin Halvorsen avfeier påstanden og sier at det er «bare tull». Hennes statssekretær, Roger Ø. Sandum, sier til avisen at SV mente at 15 minutter i sminken var et minimum, og at TV 2 «presset oss til et punkt der vi sa at da får det heller være».

Sminkører i TV 2 og NRK som VG har snakket med, sier at de helst bruker 20 til 30 minutter på en kvinnelig politiker før hun kan gå i studio. I det skarpe lyset blir ansiktet livløst uten sminke, noe som virker forstyrrende. (©NTB)

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer