Kultur

Svalende sommerkino

Lei av varmen? Avkjøl deg i kinosalen!

Svalende sommerkino
Publisert
Sist oppdatert
Ok, vi er klar over at det er litt tidlig for de fleste å synes de første smakebitene av sommer er plagsomme, men likevel - er du av dem som ønsker en pause fra solstrålene, er en sval kinosal et perfekt sted å tilbringe helgen.

Lar du deg lokke av noen av disse filmene, er du garantert et frydefull filmopplevelse.

The Squid and the Whale er ukens varmeste anbefaling - den slår sommertemperaturene ned i sandalene. Familiedramaet fra åttitallets Brooklyn vil røre enhver som ikke har et hjerte av stein: Du kommer til å le, gråte og vri deg i skjermflauhet. En filmopplevelse av de sjeldne!

Den franske politithrilleren Mellom fiender er isnende spennende og særdeles velspilt. To av fransk films ypperste skuespillere, Gerard Depardieu og Daniel Auteuil, fører an i spenningsfilmen som følger to politietterforskere på en sikker vei mot undergangen. Mellom fiender har det meste en god film skal ha, og er noe av det beste som har kommet fra Frankrike de siste årene.06.06.06 hadde nyinnspillingen av The Omen premiere. Årets versjon er atskillig mindre skummel enn 1976-versjonen, men er fortsatt severdig dersom du er klar for noen timer underholdning. Filmingen er flott, og flere klassiske grøsserelementer er til stede, selv om de ikke skremmer oss så veldig. Like fullt er det en spennende historie, som holder grepet hele veien. Velspilt er det også.

Dersom du er klar for en norsk godbit, kan du gå for Den brysomme mannen. Jens Liens framtidsdystopi er en vakker og dyster fortelling om Andreas som befinner seg i en verden hvor ingen føler noe. Det er tankevekkende og skummelt, og helt annerledes enn alt annet som går på kino akkurat nå.

Er du i humør for popcorn-action er Tom Cruise eksplosivt tilbake med Mission Impossible III. Det er tøys og tull fra ende til annen, men slikt elsker vi innimellom. Vi synker ned i kinostolen i frydefull virkelighetsflukt - topp underholdning fra start til slutt.

Djevelungen Damien er tilbake i The Omen - Satans sønn er fortsatt gretten. Foto: Filmbyråene
Djevelungen Damien er tilbake i The Omen - Satans sønn er fortsatt gretten. Foto: Filmbyråene Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer