(Til 4 personer)
1 kg svinefilet
saften fra 1/2 sitron
1 fedd hvitløk
2 ss olivenolje
1 neve kruspersille
salt og pepper
1 blomkålhode
4 dl matyoghurt/avsilt yoghurt
1 ss sitronsaft
4 ts karri
salt og pepper
Sil av yoghurten (ikke nødvendig med matyoghurt) enten i et kaffefilter i en stor kopp eller i et kjøkkenhåndkle over en bolle i minst en time. Når yoghurten er tykk nok, rør inn sitronsaft, karri, salt og pepper.
Skjær filetene rene for hinner og fett og gni dem inn med salt og pepper. Varm en panne, ha i olje og brun svinefiletene noen minutter på hver side. Legg dem over i et ildfast fat og sett i ovn på 100° i 20 minutter.
Bland sitronsaft og hvitløk og pisk inn olivenolje. Skyll persille og finhakk den. Rør den inn. Når filetene er ferdige, skal de stå til avkjøling. Skyll blomkålen godt og kok opp vann i en kjele.
Ha blomkålen oppi og la den koke i maks et minutt. Skyll den straks i kaldt vann. Ha blomkålbukettene i en bolle og bland inn yoghurtdressingen. Legg kjøttet på et fat og ha persilledressingen over.
